×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 10.01.2022 14:20:00

  TELEKOM-SRBIJA / Prihod Telekoma Srbija 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 9. januar 2022. / U proteklih godinu dana Telekom Srbija beleži prihod od 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona evra, što je dvostruko više nego prošle godine.

  Pored nastavljene ekspanzije u regionu širenjem na Severnu Makedoniju, povećanih prihoda i zarade, Telekom je ovu godinu obeležio ekskluzivnim partnerstvima sa svetski priznatim institucijama: EIB-om, koji je zvanična banka EU, zatim Vodafonom, Blumbergom, Juronjuzom, Premijer ligom.

  Telekomov MTS je u istraživanju RATEL-a proglašen za operatora sa najboljom mrežom na teritoriji Srbije. Ove godine je došlo do dodatnog znatnog rasta i broja korisnika i prihoda i profita. Sada, na nivou cele grupe, srpski Telekom ima 1,5 milion korisnika televizije i 1,3 miliona korisnika fiksnog interneta.

  Takođe, Telekom Srbija je ove godine akcionarima isplatio ukupno 4,16 milijardi dinara dividendi, a predviđa se da će naredne godine iznos biti dvostruko veći.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>