×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 10.01.2022 14:05:10

  TELESTE / Telenor nadogradio QAM platformu koristeći Teleste Luminato 4x4 headend  TURKU, FINSKA – 8. januar 2022. – Telenor Švedska je drugi najveći dobavljač usluga kablovske televizije na tržištu u Švedskoj. Kompanija isporučuje analogne i digitalne TV usluge preko svojih CATV mreža za oko 250.000 domaćinstava i ima za cilj da svojim pretplatnicima pruži odlično korisničko iskustvo kroz besprekorne i privlačne usluge.

  Nakon prestanka životnog veka prethodne QAM platforme kompanije, Telenoru je bila potrebna digitalna centrala koja je spremna za emitovanje TV programa širom nacionalne mreže. Teleste Luminato 4x4 headend platforma je izabrana zbog svojih raznovrsnih karakteristika i obezbeđivanja kontinuiteta platforme, a Teleste je takođe obezbedio sveobuhvatnu obuku za Telenor pre uvođenja, kako bi osigurao da su mogući tehnički aspekti, aspekti rada, održavanja i rešavanja problema pokriveni mnogo pre raspoređivanja na terenu.

  - Saradnja Telenora i Telestea bila je vrhunska tokom celog perioda. Zaista dobra podrška i obuka. Projekat napreduje dobro i prevazilazi naša očekivanja. Imali smo minimalan uticaj na kupce, skoro nikakav. Činjenica da smo projekat isplanirali, završili nabavku, obuku, konfigurisali, pokrenuli i migrirali sve za samo godinu dana je neverovatna – izjavio je Tomas Nord, vođa projekta TV servisa u Telenoru.

  - Luminato 4x4 predstavlja našu posvećenost pružanju najbolje platforme za operatere koji žele da isporuče visokokvalitetne TV usluge za korisnike kao deo svog portfelja usluga. Linearna televizija i dalje drži poziciju elementarnog dela slobodnog vremena potrošača i očekuje ih isto neprekidno gledanje odličnog kvaliteta, na koje su navikli. Zadovoljstvo nam je što radimo sa Telenorom kako bismo osigurali da njihova vrhunska QAM rešenja zadovolje potražnju ne samo danas, već i u godinama koje dolaze – rekao je Julius Tikkanen, potpredsednik Video Service Platforms u Telesteu.

>