×

  Televizija -- Data și ora publicării: 27.12.2021 16:13:03

  FILM-DESET-U-POLA / Film „Deset u pola“ premijerno u novogodišnjoj noći na Moja TV  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 24. decembar 2021. / Komedija oskarovca koja je osvojila publiku na ovogodišnjem SFF biće emitovana 1. januara na servisu MY TV u 00:30 sati, nakon novogodišnjeg programa.

  Film je dostupan svim gledaocima iz BiH koji kupe pay-per-view kartu za novogodišnji show „Pozdravi staru i dočekaj novu 2022. uz MY TV!“*

  “Deset u pola” govori o prijateljstvu i porodici. Inspirisan je jednim od najkontroverznijih gastronomskih pitanja: Gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u gradu?

  Maj je 2021. i Sarajevo se pokušava oporaviti od teške pandemijske godine. Jedno jutro, u Enesovu čevabdžinicu ulazi Zagrepčanka u potrazi za najboljim ćevapima u Sarajevu. On je pošalje kolegi Izi kako bi mu pružio užitak tradicionalne jutarnje kafe nakon prve poslužene mušterije. Enesova bezazlena gesta izaziva neočekivani raspad poslovnih i privatnih života dvojice prijatelja, ali i čitavoga grada.

  Glavne uloge tumače Branko Đurić Đuro i Izudin Bajrović, sporedne: Kerim Čutuna, Helena Vuković, Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Faketa Salihbegović Avdagić i Boris Ler.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>