×

  Televizija -- Data și ora publicării: 27.12.2021 14:12:59

  SERIJA-PODRUČIJE-BEZ-SIGNALA / TV serija “Područje bez signala” premijerno na HTV1  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 23. decembar 2021. / TV serija “Područje bez signala”, autora Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića, nakon osvojene nagrade za Najbolju seriju u programu International Panorama na festivalu Series Mania u Lilleu kao i Nagrade publike na Seriencamp Festivalu u Münchenu, stiže i pred hrvatske gledaoce!

  Prva epizoda biće premijerno emitovana na Prvom programu HTV-a u ponedjeljak, 27. decembra 2021. godine u 21 sat. U istom terminu ponedjeljkom publika će moći pogledati i ostale epizode serije “Područje bez signala” koja je već pobudila veliki međunarodni interes.

  Priča je o dvojici Zagrepčana koji dolaze u zaboravljeni gradić Cilj im je da ožive odavno propalu tvornicu kako bi za misterioznog naručioca proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi. U šest epizoda serija prati Olega (Rene Bitorajac), spretnog poslovnjaka i njegovog introvertiranog bratića Nikolu (Krešimir Mikić). Tu je i Šeila (Jovana Stojiljković), mlada kustosica koja se vraća u svoje rodno mesto kao i harizmatični inženjer i bivši sindikalni vođa Jando (Izudin Bajrović). Upoznaćemo i mladog Branoša (Goran Bogdan), radnika koji ima sve atribute novog vođe, a i opuštenu, bistru i spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se i u najizazovnijim situacijama dočeka na noge. Svaka od epizoda nazvana je po jednom od ovih likova.

  ¸¸Uz šestero glumica i glumaca koji su odigrali glavne likove, u seriji nastupaju i mnogi drugi glumci. To su Stipe Radoja, Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančič, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković… Scenarijo serije potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic. Dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf je Ivo Knezović, kostimografkinja Selena Orb.

  Seriju je za Hrvatsku radioteleviziju producirala zagrebačka Kinorama u partnerstvu sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim delom serija je finansirana od strane Hrvatske radio televizije, a proizvodnju je podržala i Kreativna Europa. Prava su unapred osigurali slovenski Voyo i Radiotelevizija Srbije. Razvoj su podržali Kreativna Europa i HAVC koji je podršku dao i kroz program podsticaja. Projekt je u fazi razvoja bio predstavljen na međunarodnim sajmovima Cinelink Drama u Sarajevu kao i Series Mania u Parizu

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>