×

  Televizija -- Data și ora publicării: 21.12.2021 13:33:30

  SERIJA-U-ZAGRLJAJU-CRNE-RUKE / „U zagrljaju Crne ruke“ na Nova S  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 21. decembar 2021. / Naša neverovatna istorija se stvarno desila. Svi događaji opisani u seriji su istiniti. Čak i oni izmišljeni. Ništa nije onako kako izgleda. A nije ni drugačije - stoji u zvaničnom opisu humorističke serije "U zagrljaju Crne ruke", koja od 21. decembra počinje s emitovanjem na televiziji "Nova S", u produkciji "United Media".

  Projekat „Crni Gruja“, nastao davne 2003. godine kao srpski odgovor na britansku „Grnu Guju“ i fantastičnog Rouana Atkinsona, dobio je svoj nastavak.

  Kako se može naslutiti iz naslova, glavna tema serije „U zagrljaju Crne ruke“ je ubistvo kralja Aleksandra Obrenovića. Kada je u pitanju žanr, ništa se neće promeniti u odnosu na čuvenog „Crnog Gruju“. Serija će i dalje biti prepuna simbolike i praviće parodiju srpske istorije i likova Aleksandra, Drage Mašin, ali i Apisa, prenosi Nova S.

  Producent serije „U zagrljaju Crne ruke“ je glumac Branislav Trifunović. U glavnim ulogama naći će se upravo on (u ulozi Tanasija K. Abadžića), ali i Sergej Trifunović (kao kralj Milan Obrenović) i Boris Milivojević (kao Dobrota).

  Radnja serije „U zagrljaju Crne ruke“ smeštena je na prelasku iz 19. u 20. vek. U fokusu serije su uobičajene stvari – atentati, abdikacije, dvorske intrige, državni udari, progoni političkih protivnika, ali i strastvene ljubavi i brakovi zakleti na vernost dok ih smrt ne rastavi… ili preljuba.

  Osim pomenutih glumačkih imena, u seriji „U zagrljaju Crne ruke“ gledaćemo i Marka Pavlovića i Sanju Marković kao kralja Aleksandra i Dragu Mašin, Katarinu Marković kao kraljicu Nataliju, Ljubomira Bandovića, koji tumači lik Dragutina Dimitrijevića Apisa, dok će Nikolu Pašića tumačiti Filip Đurić.

  U ostalim ulogama naći će se Mladen Andrejević, Miloš Đorđević, Srđan Miletić, Boris Milivojević, Nebojša Dugalić, Ivan Đorđević i mnogi drugi.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>