×

  Televizija -- Data și ora publicării: 21.12.2021 13:19:12

  SERIJA-KOTLINA / Počelo snimanje serije "Kotlina"  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 20. decembar 2021. /U Sarajevu je snimljena prva klapa serije „Kotlina“, poznatog bh. reditelja Danisa Tanovića, a u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma. „Kotlina“ je kriminalistička High End mini serija u pet nastavaka koja, koristeći sistem vrednosti iz predratnog vremena u sudaru sa kapitalizmom današnjice.

  Reditelj Danis Tanović je okupio ekipu izvanrednih glumaca, a snimanje je predviđeno da traje 45 dana. Završetak snimanja serije, koja će se ekskluzivno i premijerno emitovati na servisu MY TV na Moja TV, planiran je u februaru 2022. godine.

  Kriminalistička drama „Kotlina“ čiji su kreatori Danis Tanović i Amra Bakšić-Čamo, je jedan od scenarija koji je odabran putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije se snimanje realizuje putem platforme BH Content Lab kompanije BH Telecom

  Na press-konferenciji koja je upriličena u Zemaljskom muzeju, obratili su se generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i Muamer Hadžović, izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma te reditelj Danis Tanović, producent serije Amra Bakšić-Čamo i glumci Feđa Štukan, Ida Keškić i Boris Ler.

  – Ponosni smo, nedostajalo je ovoj zemlji da se ozbiljno ulaze u kulturu. Na nama je teret da napravimo nešto što je jako dobro. Ova serija bi mogla putovati i dalje po svetu. Prvi dan snimanja je dobro prošao. Sve smo snimili što smo planirali i nadam se da ćemo i u narednom periodu uspeti održati taj tempo i snimiti sve što je planirano – izjavio je reditelj Danis Tanović.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>