×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 19.12.2021 14:54:22

  FILM-JOŠ-JEDAN-DAN / Raša Bukvić snimio film "Još jedan dan"  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 18. decembar 2021. / Snimanje kratkometražnog igranog filma "Još jedan dan" reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića, sa Mirom Banjac u glavnoj ulozi, uspešno je okončano u novembru u Pambukovici kod Uba, saopštili su distributeri.

  Producentkinja filma Jovana Jovičić navela je da je snimanje proteklo izvanredno uprkos otežavajućim okolnostima usled vremenskih neprilika i pandemije, ali i "zahvaljujući briljantnoj, profesionalnoj i požrtvovanoj ekipi, svim saradnicima i sponzorima", prenosi Euronews

  "Verujem da će priča probuditi lepezu emocija kod gledalaca i obogatiti ih porukama koje u sebi nosi'', rekla je Jovičić.

  Reditelj Bukvić rekao je da je film nadahnut jednim od poslednjih susreta s njegovom bakom i da je on "priča o prolaznosti i o tome kako čovek može da odluči da traje još jedan dan".

  "Onaj ko se prepusti i preda brzo odlazi, dok borci odlaze onda kada oni kažu da je dosta", navodi Bukvić.

  Priča Bukvićevog ostvarenja prati devedesetčetvorogodišnju baba Smilju koja, boreći se sa usamljenošću, svoju trošnu seosku kuću ispunjava uspomenama. Kao i većina meštana, njena deca i unuci odavno su napustili selo u potrazi za boljim životom i baba Smiljina jedina prilika za razgovor je dolazak poštara koji joj jednom mesečno donosi penziju.

  Uprkos tišini i samoći, baba Smilja pronalazi treptaje života u zvucima koji je svakodnevno okružuju.

  Projekat su podržali Opština Ub, Media Plus, Šapa Lights, Dvorac Ivanović, Aqua Lab, restoran Privilege iz Uba, Paviljon Markova stolica iz Valjeva, Pošta Srbije i Uni Line iz Novog Sada.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>