×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 19.12.2021 14:36:58

  AKVIZICIJA-BS-TELECOM-SOLUTIONS / Svetski gigant preuzima firmu BS Telecom Solutions  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 17. decembar 2021. / Konkurencisko veće BiH odobrilo je kompaniji Asseco SEE, koja je deo velike međunarodne IT grupacije Asseco Group, preuzimanje sarajevske firme BS Telecom Solutions.

  Ovo je jedna od najvažnijih akvizicija u istoriji bh. IT sektora, prenosi Ekapija.

  Kompanije su se obratile domaćem regulatoru tražeći dozvolu da Asseco preuzme većinski paket kapitala u BS Telecom Solutions, a Konkurencijsko veće je odobrilo akviziciju.

  "Ocenjuje se dopuštenom koncentracija na tržištu računarskog programiranja na teritoriji BiH kojom Asecco SEE privredno društvo za trgovinu, konsalting i inženjering kupovinom temeljnog kapitala stiče kontrolu nad BS Telecom Solution d.o.o. Sarajevo, društvom za inženjering i razvoj", stoji u rešenju.

  BS Telecom Solutions je firma osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Jedna je od vodećih kompanija u svojoj branši, a brojne projekte realizuje u Evropskoj uniji i regionu.

  Primera radi, nedavno su dobili posao izrade softverskog rešenja za nadzor i vođenje saobraćaja na autoputevima u Hrvatskoj vredan devet miliona KM.

  Također su potpisali novi višemilionski ugovor u Crnoj Gori za proizvodnju, isporuku i instalaciju softvera za upravljanje i nadzor saobraćaja na autoputu Bar - Boljare.

  Asseco Group je grupacija firmi koje se bave informacijskom tehnologijom i deluje u 60 zemalja sveta. Firme Asseco Grupe uvrštene su na Varšavsku berzu, Tel Avivsku berzu, kao i na američko NASDAQ globalno tržište kapitala. Kao trenutni vlasnik BS Telecoma navodi se BS TS iz Češke Republike.

  Asseco Group nudi sveobuhvatna, vlasnička IT rešenja za sve sektore privrede. Vlastita rešenja čine oko 80 posto ukupnih prihoda od prodaje grupe Asseco. Time je Asseco Group na 6. mestu među vodećim dobavljačima softvera u Evropi.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>