×

  Televizija -- Data și ora publicării: 24.11.2021 13:52:10

  FILM-GLAVA-VELIKE-RIBE / Počelo snimanje filma "Glava velike ribe" Arsena Oremovića  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 22. novembar 2021. / Snimanje dugometražnog igranog filma "Glava velike ribe" scenariste i redatelja Arsena Oremovića započelo je u Dubrovčaku Desnom, trebalo bi se završiti sredinom decembra, a premijera se očekuje u drugom delu sledeće godine.

  Utemeljen na motivima istoimene knjige Ognjena Sviličića, film donosi priču o ratnom veteranu Traktoru koji dolazi sa sela da živi u Zagrebu na poziv brata, koji pak novcem od prodaje roditeljske kuće planira da vrati dugove banci i pokrene novi biznis. Plan je da s bratom i njegovom suprugom živi dok ne stane na noge, no stvari nisu tako jednostavne, prenosi Glas Istre.

  Kako se napominje u najavi HAVC-a, film daje sliku današnje Hrvatske razapete između rata i mira, idealizma i konzumerizma, manipulacija raznih vrsta, stvarnog života i života prema medijima

  Prvom "službenom" danu snimanja s glumačkom ekipom prethodilo je nekoliko "nultih" dana dokumentarnih snimanja po Turopolju i Posavini gde se snimaju seoske scene, dok se nakon desetak dana ekipa seli u Zagreb. Snima se u produkciji Maje Vukić i firme Izazov 365.

  Scenario je prošao nekoliko scenarističkih radionica među kojima se ističe mentorska saradnja slavnog rumunskog scenariste Răzvana Rădulescua u programu Split Script udruženja Metonimija.

  Glavne uloge tumače Neven Aljinović Tot (Traktor), Nikša Butijer (Andrija) i Lana Barić (Vesna), dok u ostalim ulogama nastupaju Vinko Kraljević, Lana Meniga, Ivica Pucar, Sven Šestak, Nenad Cvetko, Marica Vidušić, pevačica Anezi.

  Direktor fotografije je Marinko Marinkić, snimatelj tona Igor Šegović, scenograf Dino Topolnjak, kostimografkinja Katarina Zaninović i izrada maske Snježana Gorup. Pomoćnik redatelja je Istvan Filakovity.

  Film je sufinansiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i HRT-a.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>