×

  Televizija -- Data și ora publicării: 21.11.2021 14:40:52

  RTCG-CANU / CANU i RTCG potpisale Memorandum o saradnji  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 21. novembar 2021. / Potpisan je memorandum o saradnji Crnogorske akademije nauka i umetnosti (CANU) i Radio-televizije Crne Gore (RTCG). Memorandum su potpisali predsednik CANU Dragan K. Vukčević i generalni direktor RTCG Boris Raonić.

  "Polazeći od zajedničkog interesa za unapređenje oblasti informisanja, Crnogorska akademija nauka i umetnosti i Radio i Televizija Crne Gore zaključile su danas Memorandum o saradnji. Saradnja će se realizovati razmenom programskih sadržaja i ustupanjem prava na njihovo emitovanje i korišćenje", saopšteno je nakon potpisivanja.

  CANU, kako se ističe, ima pravo da arhivski materijal u vlasništvu RTCG koji se odnosi na CANU koristi, bez naknade, samo i isključivo za svoje potrebe.

  "RTCG ima pravo da, po pozivu CANU, snima i emituje audio-vizuelni programski sadržaj koji se odnosi na aktivnosti u okviru CANU, te da isti materijal bez naknade koristi u svojim programima u skladu sa uređivačkom politikom i programskom šemom RTCG", ističe se u saopštenju.

  Potpisnice Memoranduma su saglasne da međusobnu saradnju prošire i na druga pitanja i poslove od opšteg interesa.

  "Realizaciju Memoranduma pratiće Koordinacioni odbor od 4 člana od kojih svaka strana imenuje po 2 člana", istakli su u saopštenju.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>