×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 17.11.2021 21:45:34

  HRVATSKI-TELEKOM / Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 16. novembar 2021. / Hrvatski Telekom danas je dobio još jednu nagradu za kvalitet mreže. Nakon što je ove godine već dobio više nagrada za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, Hrvatskom Telekomu uručena je i umlaut ‘Best in test’ nagrada za najbolju fiksnu širokopojasnu uslugu.

  Ova nagrada je rezultat analize 764.172 uzoraka prikupljenih od svih pružalaca fiksnih usluga u Hrvatskoj, u razdoblju od šest meseci, između aprila i septembra 2021. Ona odražava stvarno korisničko iskustvo više od 10.000 linija testiranih u kategorijama: brzina preuzimanja, brzina učitavanja i latencija, a Hrvatski Telekom postigao je najvišu ocenu među svim pružaocima usluga na tržištu. Osvajanjem nagrade ‘Best in test’ Hrvatski Telekom je ne samo potvrdio već i dodatno učvrstio svoj status vodeće mreže na tržištu.

  „Naša širokopojasna mreža ima presudnu ulogu u povezivanju hrvatskih građana i preduzeća, omogućavajući im brži pristup Internetu kao i uživanje u najboljem mogućem iskustvu mreže. Hrvatski Telekom gradi dvostruko više optičke mreže od svih konkurenata na tržištu zajedno, pritom podižući kvalitet i brzinu mreže u celoj fiksnoj mreži.“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacione tehnologije Hrvatskog Telekoma.
  Hrvatski Telekom, u skladu sa svojom investicionom strategijom usmeren je na daljnju izgradnju optičke infrastrukture i širenje fiksne mreže, a s FTTH trenutno pokrivamo više od 435.000 domaćinstava te smo na dobrom putu da drugu godinu zaredom imamo rekordnu godinu u vidu pokrivenosti novih domaćinstava.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>