×

  Televizija -- Data și ora publicării: 15.11.2021 00:01:04

  SERIJA-ZBORNICA / Snima se nova humoristička serija "Zbornica"  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 12. novembar 2021. / Emitovanje serije, u produkciji kuća "Telekom Srbija" i Atos film, planirano je na proleće 2022, na kanalu Superstar TV, kao i na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom. Scenario potpisuje Vladimir Đurđević, a režija je poverena mladom reditelju Đorđu Stanimiroviću.

  - "Zbornica" je serija o školskom kolektivu i životu nastavnika van rada sa decom, o njihovom slobodnom vremenu unutar škole, odnosno o njihovim životnim problemima i dilemama sa kojima se susreću. Oni su predstavljeni kao obični ljudi koji sticajem okolnosi rade u školi. Osnovu komedije čine međusobne zavrzlame u kolektivu, a jedino dete koje se pojavljuje u seriji je dečak koga stalno šalju kod direktora ili psihologa i kroz njegovu priču vidimo život dece - objašnjava Đorđe Stanimirović, prenose Novosti.

  Mladi Marko Nikitović, koji tumači lik problematičnog dečaka, prvi put je stao pred kamere i već dobio pohvale i oduševio i Dejana Lutkića i Nebojšu Ilića.

  Serija će imati 50 epizoda, i koncept serije "Zbornica" je da ne postoji jedan vodeći lik.

  - Ova serija je specifična jer su svi glavni likovi jednako zastupljeni. Uobičajena su, što kod nas, što u svetskom dramskom programu, jedan ili dva glavna junaka oko kojih se vrte bočne priče. U "Zbornici", protagonista je kolektiv, što je veliki izazov za sve nas, ali je i lepo i zabavno za igru - ističe Đorđe.

  - Profesorku hemije, neostvarenu naučnicu, koja je posle dugogodišnjeg školovanja završila kao profesorka u jednoj krajnje nepoznatoj osnovnoj školi, igra Katarina Žutić.

  Profesorku srpskog, devojku koja posle mnogo pokušaja nije uspela da upiše glumu, pa je diplomirala književnost, igra Anka Gaćeša. Psihološkinja škole, koju tumači Jovana Balašević, tipičan je predstavnik generacije od četrdesetak godina, nije se ostvarila kroz brak i porodicu nego je u karijeri i izlascima. Direktora škole igra Nebojša Ilić, koji je i idejni pokretač ove serije uz Dejana Lutkića, koji tumači strogog nastavnika matematike sa vojničkom disciplinom. Nastavnika muzičkog, koji je zapravo veoma uspešan kompozitor, ali koji radi u školi jer voli rad sa decom, igra Zoran Cvijanović.

  Miloš Samolov tumači lik nastavnika tehničkog obrazovanja, koji zbog nedostatka fonda časova obavlja i deo domarskih poslova. Možda je kliše, ali nastavnik fizičkog je prostodušan, jednostavan, zgodan tip za kojim lude sve koleginice i ostale devojke sa kojima se susreće, a igra ga Đuro Brstina, student treće godine FDU, koji će drugi put stati pred kamere. Školska tetkica, a tumači je Gorica Popović, svim đacima je "big mama", njoj se žale i ispovedaju, traže pomoć ili savet. Ona je nesvakidašnja, veoma obrazovana, snalažljiva i moderna tetkica. Zabrinutu majku koja često dolazi da proveri kako njeno dete funkcioniše u školi i da se požali na ocenu, igra Paulina Manov. Takođe, imamo velik broj gostujućih glumaca koji će tumačiti profesore na zameni, prosvetne inspektore, muzičare i razne likove koji će proći kroz našu "Zbornicu" i celu školu - otkriva Đorđe Stanimirović.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>