×

    Televizija -- Data și ora publicării: 06.11.2021 22:07:48

    Stadler izabrao Telesteovo rešenje za nove Tyne and Wear metro vozove u Velikoj Britaniji    TURKU, FINSKA – 6. novembar 2021. – Teleste će isporučiti svoje ugrađeno rešenje kompaniji Stadler za Tyne and Wear upravu metro saobraćaja Nexus u Njukaslu na Tajnu u severoistočnoj Engleskoj. Isporuka će se sastojati od sistema za 46 novih vozova, koje će Stadler isporučiti Nexusu od 2022. godine. Ulazeći u komercijalnu upotrebu od 2023. godine pa nadalje, vozovi su dizajnirani da poboljšaju nesmetano putovanje u intenzivno korišćenoj metro mreži i tako obezbede putničko iskustvo svetske klase za lokalne korisnike metroa.

    „Radujemo se saradnji sa Stadlerom za novu flotu metroa Tyne and Wear. Kao dobavljač savremenih rešenja za javni prevoz, naš fokus je na dokazanim i bezbednim tehnologijama uz najnovije tehničke inovacije. One stvaraju temelje za ispunjavanje današnjih zahteva isporuke informacija u realnom vremenu i bezbednosti putovanja. Cenimo priliku da učestvujemo u pružanju najboljeg iskustva putovanja za putnike metroa Tyne and Wear“, izjavio je Jarkko Vehkala, šef poslovne linije proizvođača voznih vozila u Telesteu.

    Telesteovo rešenje će se sastojati od sistema za razglas i informisanje putnika sa ugrađenim TFT i LED displejima, koji će voditi računa o pouzdanom informisanju putnika u realnom vremenu. Sa punim CCTV sistemom za video nadzor vozila i nadzornim kamerama u vozu, rešenje će takođe pružiti putnicima u metrou veću bezbednost. Performanse voznog parka poboljšane su sistemom za praćenje pantografa koji kontinuirano prati pantograf kako bi odmah predvideo eventualno pogoršanje ili kvar i na taj način poboljšao dostupnost voza. Pametni sistem koristi slike uživo i AI za praćenje pantografa i pomaže u otkrivanju bilo kakvih anomalija putem automatskih alarma.
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>