×

  Televizija -- Data și ora publicării: 05.11.2021 21:03:09

  FILM-MEĐU-BOGOVIMA / Vuk Ršumović počeo snimanje filma Među bogovima  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 5. novembar 2021. / Nakon ostvarenja "Ničije dete", reditelj i scenarista Vuk Ršumović počeo je snimanje svog novog filma "Među bogovima

  Scenario je zasnovan na istinitom događaju iz 2015. godine, a istovremeno je svojevrsna adaptacija i novo čitanje čuvene antičke tragedije "Antigona". Glavnu ulogu u filmu tumači Ferešte Hoseini, nagrađivana avganistansko-iranska glumica u usponu.

  Sinopsis filma otkriva sledeće: "Mlada Avganistanka dolazi u Beograd na vrhuncu migrantskog talasa i saznaje da joj se mlađi brat utopio u reci tri nedelje ranije. Tada počinje njena borba da sahrani brata pod punim imenom i prezimenom, uprkos birokratiji i statusu u društvu koji ima kao migrant bez dokumenata i statusu unutar njene patrijarhalne avganistanske porodice".

  U filmu "Među bogovima" igraju i makedonski glumac Nikola Ristanovski, iranski glumac Reza Aklagi, a u podeli su i Vule Marković, Branka Katić i Miloš Timotijević.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>