×

  Televizija -- Data și ora publicării: 25.10.2021 16:37:25

  HRT / Robert Šveb izabran za novog Generalnog direktora HRT-a  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 25. oktobar 2021. / Robert Šveb novi je generalni direktor Hrvatske radio-televizije, odlučeno je u parlamentu većinom glasova. Od 132 zastupnika, za Švebovo imenovanje glasalo ih je 77, dok ih je 55 bilo protiv. Izabran je na mandat od pet godina.

  Šveb je po obrazovanju diplomirani inženjer elektrotehnike, dobro poznaje sistem javne televizije, a okušao se i kao preduzetnik.

  Karijeru na HRT-u počeo je kao informatički tehničar još za vreme studija, a nakon što je diplomirao, zaposlio se na odeljenju informatike kao sistemski inženjer.

  U jednom trenutku je na kratko napustio HRT, pokrenuo firmu Robago, potom međunarodnu firmu ON-AIR Systems Ltd sa sedištem u Londonu i podružnicama u Zagrebu i Majamiju, s kojom je zauzeo vodeću poziciju na globalnom tržištu u šistemima automatizacije televizijskih procesa u produkciji i emititovanju programa i drugo mesto u Velikoj Britaniji na području medijske tehnologije.

  Na HRT se vratio krajem 2005. na poziv tadašnjeg glavnog ravnatelja Mirka Galića kome je postao savetnik za tehnologiju i razvoj.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>