×

  Televizija -- Data și ora publicării: 21.10.2021 18:33:59

  SERIJA-RADIO-MILEVA / Druga sezona serije "Radio Mileva" na RTSu  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 19. oktobar 2021. / Pposle podsećanja na dogodovštine raznolikih stanara Rankeove 12, od 18. oktobra, radnim danima u 20.00 na Prvom programu RTS, očekuje nas dvadeset premijernih epizoda. U drugom ciklusu pratićemo nove i otkačene avanture omiljene komšinice Mileve kojoj će i ovog puta poći za rukom da umeša prste u živote celog komšiluka.

  Mileva Majstorović je penzionerka koja je radni vek provela kao sekretarica predsednika opštine. Sve zna, sve ume, u sve se razume, i u tumačenju maestralne Olge Odanović postala je "začin" koji se meša u večeri mnogih gledalaca. Sukob naravi i generacija "pod istim krovom" u porodici Majstorović kuvaju i odmerena ćerka Natalija (Marija Vicković), profesorka srpskog jezika i književnosti, i unuka, srednjoškolka Sonja (Kristina Gavrić Bogunović). Prvih 25 epizoda, nastalih u produkciji RTS i kuće "Nira pro", tokom proleća je pratio svaki treći gledalac u Srbiji. Bila je četvrta po gledanosti na osnovu zvaničnog merenja kompanije "Nilsen". Zato je nastavak snimanja bio očekivan.

  Ekipa koja je od sredine maja do sredine juna vredno snimala drugu sezonu obećava da će nastavak biti jednako zanimljiv.

  - Nastavljamo tamo gde smo stali sa prvom sezonom, s tim što ćemo odnose junaka, koji su veoma dobro funkcionisali, probati dodatno da produbimo. Sve ono što su likovi do sada bili, ići će još ekstremnije, ako je uopšte moguće da Mileva bude ekstremnija. Probaćemo da priču povučemo ka blagoj melodrami. Mala pikanterija je dolazak Milevinog brata Srećka, kog nije bilo neko vreme, a Mileva i on imaju vrlo kompleksan porodični odnos - otkrio je reditelj Elmir Jukić.

  Pored porodice Majstorović, stalni junaci "Radio Mileve" su i upravnik zgrade i policajac u penziji Stevan Lisičić, i njegova žena Marta, bračni par Marić, koji čine neuropsihijatar Sava i doktorka plastične hirurgije Viktorija, slatkorečivi slikar Leon, studenti Petar i Gavrilo, dobroćudni majstor Moca i njegova "zla" žena Žana, operski pevač Živorad, posesivna Cveta, koja je Milevina najbolja drugarica i majka uveliko odraslog Mikice, nesrećno zaljubljeni Rade, kao i bivši suprug Milevine ćerke, koji 15 godina nije plaćao alimentaciju.

  Među brojnim glumcima koje smo gledali nalaze se i Dara DŽokić, Branimir Brstina, Nemanja Oliverić, Anđelka Prpić, Jovana Gavrilović, Nemanja Janičić, Nenad Stojmenović, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero, Slobodan Boda Ninković, Branislav Zeremski, Nikola Kojo, Branka Šelić, Đorđe Stojković, Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić, Mirjana Đurđević, Anđela Jovanović, Gordan Kičić, a u nastavku ekipu će "pojačati" Nenad Jezdić, Nikola Vujović, Mladen Sovilj, Jovo Maksić.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>