×

  Televizija -- Data și ora publicării: 21.10.2021 18:25:00

  TELEKOM-SRBIJA / Telekom Srbija ulaže u Šabac više od 6,5 mil evra  ŠABAC (MEDIA EXPRES) / 19. oktobar 2021. / U Šapcu su u toku radovi na postavljanju nove optičke telekomunikacione mreže koju finansira Telekom Srbija u saradnji sa kompanijom Huawei, čija je vrednost više od 6,5 miliona evra. Kako je najavljeno uz gradsko područje mreža će biti postavljena u prigradskim naseljima i nekim od sela na teritoriji Šapca.

  Po rečima šabačkog gradonačelnika Aleksandra Pajića predstavnici Telekoma Srbija odlučili su da Šabac bude prvi grad koji će ceo pokriti ovom mrežom, kao i kompletne industrijske zone.

  - Dobrim delom biće pokrivena i prigradska naselja, a i pojedina okolna sela. Na ovaj način će biti omogućeno da više od 26.000 domaćinstava dobije optički pristup internetu, kao i mogućnost uvođenja širokog izbora televizijskih kanala, uključujući ponudu 4K video sadržaja. Optički internet, savremene tehnologije, treba da budu svima dostupne - rekao je Pajić i dodao da je ovo idealna prilika da optička mreža stigne do svake kuće, svake kompanije i da će svako ko bude želeo moći da se prijavi za povezivanje na ovu mrežu.

  Boban Birmančević, šef Telekoma Srbija u Šapcu, istakao je da je bilo kašnjenja, koje će biti nadoknađeno:

  - Do kraja godine celo gradsko jezgro biće pokriveno.

  Rok za završetak svih radova je kraj juna naredne godine.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>