×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 17.10.2021 14:34:35

  A1-SEVERNA-MAKEDONIJA / A1 Makedonija postavila 5G mrežu u centru Skoplja  SKOPLJE (MEDIA EXPRES) / 17. oktobar 2021. / Kompanija A1 Makedonija postavila je 5G mrežu u centru Skoplja za konačno testiranje, pa je kompanija s najvećim brojem korisnika mobilnih brojeva i najbržim mobilnim internetom u Severnoj Makedoniji korak bliže komercijalnom uvođenju 5G tehnologije za sve korisnike.

  - Postavljanje probne 5G mreže još je jedan dokaz naše predanosti stvaranju najsavremenijih digitalnih rešenja koja omogućavaju nova i napredna digitalna korisnička iskustva. Ovo je tek početak nove industrijske revolucije, a 5G je gorivo na koje radi. Nastavljamo s intenzivnim aktivnostima za bržu implementaciju ove tehnologije u komercijalne svrhe, rekla je Metodija Mirchev izvršna direktorka A1 Makedonije.

  Nova 5G mreža omogućiće veću brzinu i veći kapacitet, manje kašnjenje i veću pokrivenost mreže u prenosu podataka za koje korisnici već i sada imaju stvarnu potrebu.
  Ovim završnim testom postignuta je brzina od 1 Gbps za prenos podataka, ostvarena na mobilnom telefonu koji podržava 5G mrežu.

  A1 Makedonija je krajem 2019. uspešno završila prvu fazu testiranja 5G tehnologije u laboratorijskim uslovima.

  Nova generacija tehnologija, 5G, već je uvedena u kompanije članice A1 Telecom Grupe u Austriji, Hrvatskoj i Bugarskoj.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>