×

  Televizija -- Data și ora publicării: 17.10.2021 13:42:57

  BLOOMBERG-ADRIA / Bloomberg Adria stiže 2022. godine  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 15. oktobar 2021. / Bloomberg Media i MTel Swiss, emiter u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve pan-regionalne multiplatformske mreže za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi, sa centrima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

  Sa planom da otpočne sa radom 2022. godine, Bloomberg Adria baviće se poslovnim i finansijskim vestima, analizama i podacima o rastućoj zajednici donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regionu, preko elektronskih (TV), štampanih i digitalnih medija kao i mobilinih i društvenih mreža.

  Bloomberg Adria će se oslanjati na snagu Bloomberg-ovih 2.700 novinara i analitičara iz 120 zemalja širom sveta u stvaranju i uspešnom funkcionisanju nove platforme, koja će kombinovati lokalno izveštavanje i pokrivanje široke globalne ekonomije i tržišta. Uključivaće prevedeni Bloomberg-ov sadržaj, kao i izvorno izveštavanje producirano iz specijalizovanih uredništava u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Skoplju.

  - U Bloomberg Mediji odlučni smo da izgradimo vodeću globalnu biznis i finansijsku multiplatformsku medijsku kompaniju, pružajući pouzdan sadržaj ukorenjen u podacima - rekla je Soo Yun Kang, globalna voditeljka medijske distribucije Bloomberga i dodala:

  - Bloomberg Adria proširuje naše globalno prisustvo na novu publiku u jugoistočnoj Evropi koja traži vrhunske, globalne poslovne vesti koje će im pomoći da ostanu informisani.

  - U poslovnom svetu koji se menja neverovatnom brzinom, dostupnost relevantnih, tačnih informacija i nezavisne stručne analize od presudnog su značaja za donošenje dobrih poslovnih odluka. Bloomberg je već dugo sinonim za pouzdane poslovne informacije i uzbuđeni smo što sarađujemo sa Bloomberg Media na lansiranju platforme Bloomberg Adria, kako bismo doneli tačne i pouzdane poslovne vesti u Srbiju i na regionalno tržište - rekao je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>