×

  Televizija -- Data și ora publicării: 03.10.2021 19:46:30

  UNITED-MEDIA-VIJESTI / United Media i Vijesti potpisale pismo o namerama za ulazak u partnerstvo  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 1. oktobar 2021. / United Media, vodeća medijska kompanija u jugostočnoj Evropi potpisala je pismo o namerama da otkupi 51 odsto Vijesti, novine, portala i televizije iz Crne Gore.

  Ovo je velika i značajna vest za sve zaposlene u Vijestima, za naše gledaoce i čitaoce kao i za sve one koji pomno prate dešavanja sa medijskim slobodama u regionu i Evropi, navodi se u zajedničkom saopštenju.

  Prema pismu o namerama, United Media se, kao novi deoničar, obavezuje da poštuje i štiti uredničku nezavisnost i autonomiju Vijesti. Glavni urednik će i dalje biti biran na predlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Fund (MDIF), investicionog fonda iz Njujorka koji podržava slobodu medija, i koji je od osnivanja manjinski deoničar Vijesti.

  “Sistem ‘Vijesti’ sa sve tri platforme je gotovo deceniju i po izložen egzistencijalnoj pretnji zbog svoje posvećenosti slobodi izražavanja i profesionalnom novinarstvu. U partnerski odnos sa UM grupom ulazimo s ubeđenjem da će to dati dodatnu snagu našim medijima, jer liberalne vrednosti i novinarstvo koje karakteriše sistem ‘Vijesti’ smešta u širi prostor odan tim vrednostima”, izjavio je prof.dr Miodrag Perović, jedan od osnivača Vijesti.

  Izvršni direktor MDIF-a, Harlan Mandel, prepoznaje ovaj razvoj kao stratešku saradnju između dve medijske kuće koja je zasnovana na vrednosti njihovog brenda i ukorenjena u snazi njihovog objektivnog izveštavanja.

  “U ovom momentu, u Evropi vidimo epidemiju zarobljenih medija, u kojoj se preuzimaju privatni mediji, dok medijsko tržište na Balkanu nastavlja da bude izuzetno teško za pokretanje nezavisnih medija i njihovo poslovanje na tržištu. U ovom okruzenju, saradnja dva najuticajnija brenda u regionu koji se prepoznaju po svom nezavisnom novinarstvu je dobrodošla jer osigurava da kvalitetno istraživačko novinarstvo nastavi da bude centar poslovnog modela Vijesti.” - rekao je Harlan Mandel, izvršni direktor MDIF -a.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>