×

  Televizija -- Data și ora publicării: 14.09.2021 15:04:14

  HTV-PREMIJERE / Jesen na HTV-u uz premijere i atraktivne naslove  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 14. septembar 2021. / Hrvatska radiotelevizija (HRT) najavljuje početak nove jesenske šeme HTV-a, koja ove godine kreće 20. septembra sa mnoštvom premijernih i atraktivnih naslova iz svih segmenata svog programa.

  Programsko rukovodstvo Hrvatske televizije pripremilo je raskošni program, a posebno je vodilo računa o zastupljenosti domaćeg programa u skladu sa svojim javnim zadatlkom, kao i o prime-time sadržajima na Prvom i Drugom programu HTV-a.

  Ponedjeljkom na Prvom programu HTV-a (HRT-HTV1), nakon uvodne nove sezone popularne Potjere kao i Dnevnika 2, termin u 20:10 rezervisan je za Domaći dokumentarni program. Otvara ga dugoočekivana i dugo pripremana dokumentarna serija NDH u 12 epizoda, realizovana u HRT-ovoj proizvodnji. Autori serijala su dr. Hrvoje Klasić i Miljenko Bukovčan, koji potpisuje i režiju.

  Nakon nje u oktobru sledi još jedna dokumentarno-politička serija, Hrvatsko proleće, takođe u HRT-ovoj produkciji. U nastavku sezone na male ekrane vraća se i Goran Milić, autor poslednjeg serijala What's up Amerika, s novim dokumentarnim serijalom u osam epizoda What’s up London, Berlin, Paris.

  Potom u 21:05, terminu namenjenom Domaćim dramskim i dokumentarno-igranim serijama, nakon Duge mračne noći 29. novembra kreće i Doba uskoka, četverodelna serija Božidara Domagoja Burića, a, u decembru šest epizoda Matanićeva Područja bez signala.

  U novoj šemi čekaju nas još i nove četiri epizode Nestalih 2, šest epizoda Šutnje itd. A u 22 sata, od ponedjeljka do četvrtka slede Otvoreno i Dnevnik 3, dok u 23:20 ide strani dokumentarni film.

  Utorkom u prime-timeu u 20:10 na Prvom programu HTV-a je već peta sezona talk showa Tončice Čeljuske U svom filmu. Novu sezonu showa, u kojem predstavlja inspirativne priče poznatih i uspešnih osoba najrazličitijeg spektra, od estrade preko sporta, do nauke, umetnosti i politike iz Hrvatske i inostranstva, od kojih su mnogi i sa globalnim dosegom, , 21. septembra otvara razgovorom sa Milošem Bikovićem.

  Zatim, utorkom u 21:05 sledi Strani dokumentarni film u BBC-jevoj produkciji, a na popisu stranih dokumentaraca nove sezone su i naslovi poput Trista miliona godina, Titanic – unutar olupine, Raul Castro, poslednji revolucionar, Orijent-express: voz koji ispisuje stranice istorije, Borba za Brexit bez dogovora, Julian Assange: Cena istine itd.

  Sreda u 20:10 je i ove sezone rezervisana za talk show Romana Bolkovića 1 na 1 i za njegove zanimljive i uvek aktualne goste, a u 21:05 strani dokumentarac iz ciklusa Mijenjamo svet. U četvrtak, 23. septembra kreće nova sezona popularnog kviza Tko želi biti milijunaš? s Tarikom Filipovićem, nakon čega sledi magazin Puls, koji nam i ove sezone donosi brojne neobične priče i reportaže. Novost je i novi termin spoljnopolitčkog magazina Agenda: Svet, koji u novoj šemi ide četvrtkom u 21:30 nakon Pulsa.

  Petak je pak u 20:10 na Prvom programu rezervisan za blockbuster, nakon kog oko 21:45 kreće i nova sezona zabavnog talk showa Daniele Trbović 5.com sa Danielom. Nakon Dnevnika 3 oko 23:20 sledi još jedan film.
  Nedjelju na Prvom programu, nakon popodnevne doze zabave uz novu sezonu showa Volim Hrvatsku i večernjeg Dnevnika 2, u 20:10 otvara nova humoristična serija - sitcom Minus i plus, koja će u 12 epizoda zabavljati naše gledaoce klasičnim odnosima Purgera i Dalmatinaca od 26. septembra do 12. decembra, nakon koje kreće sledeća urnebesna serija - Mrkomir Prvi u 13 epizoda, koji je rađen po uzoru na klasične BBC-jeve humoristične serije poput Crne guje i sl.

  Nakon humorističnih serija na rasporedu je u 20:45 domaći dokumentarni serijal Kako je obranjena Hrvatska u 12 epizoda, te Judita 19. decembra, a od polovine januara kreću i Osjećaji, novi serijal nenadmašnog Roberta Knjaza koji će nas bez sumnje opet oduševljavati sve do februara. Mart kreće sa novim serijalom od osam epizoda Andree Buče Stani na otoku. Zatim je u terminu od 21:45 strani dokumentarac, a nakon Dnevnika 3 se nastavlja ciklus Zlatno doba Hollywooda.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>