×

  Televizija -- Data și ora publicării: 14.09.2021 14:33:32

  SERIJA-STRUČNI.ŠTAB / Nova serija ‘Stručni štab’ na FTV-u  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 14. septembar 2021. / Na Federalnoj televiziji nedeljom u 20 sati počinje sa emitovanjem nova serija satiričnog karaktera “Stručni štab”, koja je nastala kao autorsko delo ekipe popularnog satiričnog portala Šatro.info.

  Ideja serije je proizašla iz želje da mlađa generacija kreativaca svoje poruke plasira kroz više medijskih kanala, ali i da se uključi veći tim kako bi nasmejali publiku, ali i ukazali na neke anomalije i neobične pojave u bh. društvu.

  Radnja prati priču trojice glavnih likova, Mufida, Gorana i Zijada, koji iz toplog i šarmantnog ugostiteljskog objekta, svakodnevno prate dnevnopolitička i društvena dešavanja u zemlji. Radnja i skečevi u seriji su iskarikirani, ali su svi bazirani na istinitim događajima, izjavama, problemima ili prijetnjama sa kojim se susreću svi ljudi u BiH.

  – Mufa, Gogo i Zike su više iskorišteni kao metafora, koja predstavlja tri različita stava i pogleda na stvari, ali s jednom dodirnom tačkom – ni jedan nije spreman da učini korak kako bi napravio pozitivnu promenu u društvu.
  Režiju potpisuje Saša Peševski, dok su scenarij za seriju pisali Haris Dedović, Mirza Salković i Vladimir Čolaković.

  U seriji igraju: Mirza Tanović, Emina Muftić, Damir Kustura, Edin Avdagić, Davor Golubović, Alisa Čajić, Kerim Čutuna, Filip Radovanović, Davor Sabo, Belma Salkunić, Mehmed Porča, Adnan Goro, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Suada Ahmetašević, Denis Gigo Hadžić, Vladimir Čolaković, Haris Dedović, Nerma Džaferović, Mirza Salković, Edita Hajrulahović, Srđan Čolaković, Iman Tanović, Goran Lukić, Eldin Kabahija i Ivana Vojinović, saopćeno je iz Udruženja za razvoj medija i civilnog društva.

  Serija će se emitovat svake nedelje u 20 sati, prenosi 072info.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>