×


  Radio -- Data și ora publicării: 24.06.2020 23:52:06

  RADIO-S-BIH / Radio S stiže u Bosnu i Hercegovinu  Bijeljina (MEDIA EXPRES) / 21. jun 2020. / Na radijsko tržište Bosne i Hercegovine stiže jedan od najslušanijih radija u Srbiji i Crnoj Gori – Radio S.

  Kako saznaje portal Media Daily, Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) objavila je još 10. decembra 2019. godine rezultate javnog poziva za dodelu raspoloživih frekvencijskih resursa za radijsko emitovanje. Tada je 16 aplikanata dobilo dozvole za emitovanje, a među poznatim radio emiterima našla se i nepoznata firma Radio Njoy d.o.o. iz Bijeljine. Upravo iza te kompanije stoji Radio S iz Beograda.

  Vlasnici Radio Njoy, registrovanog na adresi advokatske kancelarije Stanković u Bijeljini, su advokat Miloš Stevanović i Nikola Miljković. U izjavi za Media Daily Stevanović je potvrdio da je kompletan koncept radija Njoy d.o.o. Bijeljina zamišljen kao koncept koji je u celosti komplementaran sa programskom šemom i vizijom koja postoji u okviru Radija S u Srbiji.

  - Radićemo sve zajednički i trudićemo se da budemo radio stanica zabavnog tipa. Naša partnerska kuća će uložiti nekoliko stotina hiljada evra u mrežu, brending, kao i osmišljavanje kompletne šeme. Radio će biti smešten u Bijeljini - izjavio je Stevanović.

  Očigledno je da kapital, brend i programsku šemu donosi Radio S, pa je za očekivati isti model kakav već uspešno primenjuje na druga dva tržišta.

  Početak emitovanja Radio Njoy planiran je za septembar, a radovi su u fazi montiranja odašiljača na lokacijama za koje su dobili dozvolu. Prema podacima dobijenim od RAK-a radi se o lokacijama Osatica na frekvenciji 104,7 MHz, Rudo na frekvenciji 104,2 MHz i Sarajevo na frekvenciji 89,5 MHz. Dozvola za emitovanje važi u periodu od 10 godina, počev od 27. aprila 2020.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)