×


  Radio -- Data și ora publicării: 17.06.2019 12:36:54

  SLO-RADIO-FREKVENCIJE / Slovenački AKOS dodelio nove radijske frekvencije  Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 17. jun 2019. / Slovenačka Agencija za komunikacijske mreže i usluge (AKOS) dodelila je nekoliko novih radijskih frekvencija.

  Reč je o četiri izabrana ponuđača koji su dobili po dva rešenja o dodeli radijskih frekvencija na osnovu javnog poziva na području severozapadne Slovenije, za sklop Bovec i sklop Podbrdo.

  Frekvencije su dodeljene društvu "Radio Ognjišče" za istoimeni program, za emitovanje sa lokacije Bovec 2 na frekvenciji 104,5 MHz i za emitovanje sa lokacije Podbrdo na frekvenciji 106,5 MHz; društvu “Radio Pro 1” za program Radio 1 Primorska; “Ena NG” iz radijske mreže Radio 1, za emitovanje sa lokacije Bovec 2 na frekvenciji 98,5 MHz i za emitovanje sa lokacije Podbrdo 2 na frekvenciji 91,2 MHz; društvu “Radio Robin” za program Radio Robin, za emitovanje sa lokacije Bovec 2 na frekvenciji 99,5 MHz i sa lokacije Podbrdo 2 na frekvenciji 92,8 MHz; društvu “Radio Center” za program Radio Center Slovenija i radijske mreže Radio Center, za emitovanje sa lokacije Bovec 2 na frekvenciji 107,7 MHz i sa lokacije Podbrdo 2 na frekvenciji 99,5 MHz.

  Pri pripremanju javnog poziva Agencija je prioritetno prišla područjima na kojima je radijska ponuda nešto skromnija, a slušaoci donekle uskraćeni što se tiče raznolikosti programa. Zato je poziv bio namenjen širokom spektru radijskih programa sa raznolikim radijskim formatima, navedeno je u obrazloženju AKOS-a.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)