×


  Nevladine organizacije -- Data și ora publicării: 31.03.2019 22:10:44

  NUNS-BODROŽIĆ / Željko Bodrožić novi predsednik NUNS-a  Beograd (MEDIA EXPRES) / 31. mart 2019. / Novinar Željko Bodrožić izabran je za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Na izbornoj skupštini podržalo ga je 117 prisutnih članova.

  Bodrožić je zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da će se u narednom periodu NUNS suočiti sa "narastujućim problemima na medijskoj sceni" i nastaviti dalji aganžman na odbrani medijskih sloboda.

  Kako navode iz NUNS-a, obraćajući se pre glasanja, Bodrožić je rekao da je NUNS udruženje koje je od osnivanja svakoj vlasti bilo konfrontirano, jer se od prvog dana zalaže za slobodu izražavanja i mišljenja i novinarska prava. On je kazao da članstvo NUNS-a planira da u narednom periodu obiđe sva mesta širom Srbije u kojima imaju svoje poverenike i da se njihov rad osnaži kroz pronalaženje projekata za njih.

  Bodrožić je kazao da se cela organizacija mora ojačati, naročito njegov projektni tim, koji je održao udruženje u proteklom periodu.

  Bodrožić je govorio o problemu sa Medija centrom, rekavši da taj problem ne bi bio toliko veliki da se ne radi o NUNS-u, čiji članovi su protivnici sadašnje vlasti koja je ugušila slobodu izražavanja.

  Navodeći da problemi sa Medija centrom postoje odavno, Bodrožić je kazao da je NUNS odlučio da se završi ceo proces njegove prodaje tako što će ustupiti osnivačka prava za četiri miliona dinara Demostatu, koliko je neophodno za izmirenje duga prema gradu, a da će u narednih 10 godina moći da koriste njihove prostorije za svoje sastanke i događaje.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)