×

  Kino -- Data și ora publicării: 24.12.2018 12:12:31

  KONKURS-FILMOVI-RS / Ministarstvo prosvete i kulture RS izdvojilo 60.000 KM za filmove  Banjaluka (MEDIA EXPRES) / 24. decembar 2018. / Ministarstvo prosvete i kulture RS objavilo je rezultate javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske delatnosti u kategorijama proizvodnje domaćih kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova.

  Za troškove snimanja dva dokumentarna i jednog animiranog filma Ministarstvo je izdvojilo 60.000 maraka.

  Na konkurs, koji je bio otvoren do 19. novembra, bilo je prijavljeno pet projekata, od kojih su tri u kategoriji dokumentarnog, jedan kratkog igranog i jedan u kategoriji animiranog filma.

  Pravo učešća na konkursu imali su svi zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno privredna društva koja su upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge za područje RS, a čija je osnovna delatnost proizvodnja kinematografskih dela.

  Komisija za ocenu i stručno vrednovanje projekata iz oblasti navedenih u konkursima izvršila je procenu, vrednovala i bodovala projekte, i na kraju predložila listu projekata sa iznosima za njihovo sufinansiranje.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)

>