×


  Nevladine organizacije -- Data și ora publicării: 28.06.2018 01:01:23

  NUNS-SUD-ČASTI / Danica Vučenić podnela ostavku u Sudu časti NUNS-a  Beograd (MEDIA EXPRES) / 27. jun 2018. / Novinarka Danica Vučenić podnela je 12. juna ostavku na članstvo u Sudu časti Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), svega nedelju dana nakon konstituisanja tog tela, saznaje Cenzolovka.

  Nakon ostavke Tamare Skrozze na članstvo u Izvršnom odboru, ovo je druga ostavka u telima NUNS-a koja su konstituisana nakon Skupštine ovog udruženja održane 26. maja.

  Upravo su neke od kritika koje je Skrozza uputila na račun matičnog udruženja, nakon čega je ubrzo i podnela ostavku, bile okidač za Danicu Vučenić da napusti Sud časti.

  Iz teksta ostavke vidi se da je ona upućena NUNS-u još 12. juna, ali se informacija o tome do danas nije pojavila na sajtu ovog udruženja – naprotiv, na sajtu se ona i dalje vodi kao članica Suda časti – ali ni u medijima.

  Predsednik NUNS-a Slaviša Lekić je nakon ostavke Tamare Skrozze demantovao tvrdnje da su na sednici Izvršnog odbora NUNS-a "dovedeni u pitanje integritet i lojalnost kolege Vladimira Kostića" zbog teksta objavljenog na portalu Cenzolovka o pozajmici koju je Medija centar dobio od kompanije Dragana Đilasa.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)