×


  Regulatorne agencije -- Data și ora publicării: 27.06.2018 22:33:17

  HAKOM-GOSTA / Miran Gosta v.d. direktor HAKOM-a  Zagreb (MEDIA EXPRES) / 27. jun 2018. / Veće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne delatnosti (HAKOM) imenovalo je Mirana Gostu za vršioca dužnosti direktora te regulatorne agencije do imenovanja novog direktora, navodi se u odluci koja je objavljena na sajtu HAKOM-a.

  Veće je razrešilo dužnosti direktora HAKOM-a Maria Webera pre isteka perioda na koje je imenovan, jer je svojim radom i ponašanjem doveo u pitanje svoj ugled i ugled HAKOM-a, stoji u odluci.

  Miran Gosta je od 2003. zaposlen u Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije, pravnom prethodniku HAKOM-a, pa je od njenog osnivanja upoznat sa svim radnicima i radnim mestima i sistemom, delovanjem i propisima HAKOM-a.

  Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva 2003. godine, a magistrirao je 2006. Autor je i koautor 12 naučnih radova.

  U HAKOM-u je radio na poslovima projektanta u Odeljenju za radio i televiziju, rukovodioca Odseka za televiziju i rukovodioca projekata, pa do višeg stručnjaka za planiranje radiodifuzije, učestvujući u svim važnijih projektima.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)