×


  Nevladine organizacije -- Data și ora publicării: 16.06.2018 00:51:04

  KONKURS-TOLERANCIJA / Raspisan konkurs za medijsku nagradu za toleranciju  Beograd (MEDIA EXPRES) / 15. jun 2018. / Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, četvrtu godinu zaredom dodeliće Godišnju medijsku nagradu za najbolje medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije.

  Kako se navodi u saopštenju, pravo na učešće imaju novinari svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge na teme konkursa u periodu od 15. septembra 2017. do 15. septembra 2018. godine. Iz iste medijske kuće na konkursu može da učestvuje više novinara, ali samo sa po jednim prilogom/tekstom.

  Kriterijumi na osnovu kojih će se učesnici ocenjivati su: prepoznavanje fenomena diskriminacije, doprinos smanjivanju stereotipa i predrasuda, afirmativno izveštavanje, promovisanje ravnopravnosti i upotreba rodno osetljivog jezika. U obzir će se uzimati radijski i televizijski prilozi u trajanju od najduže 3 minuta, i najduže 30 minuta za reportaže.

  Medijske tekstove i priloge potrebno je poslati u periodu od 15. juna do 15. septembra 2018. godine na: poverenik@ravnopravnost.gov.rs. Prijava za konkurs treba da sadrži medijski prilog/tekst i kraću biografiju sa kontaktima autora.

  Format prijave: za radio i televiziju – link sa emitovanim prilogom, za štampane i internet medije – link i objavljen tekst u PDF formatu.

  Dobitnici prve nagrade posetiće institucije i medije jedne od evropskih zemalja koja ima dobre prakse u zaštiti ljudskih prava.

  Stručni žiri čine dobitnice prve nagrade u sve tri kategorije za 2017. godinu - Jelena Jorgačević Kisić (Vreme), Tamara Tankosić (RTS), Jovana Polić (Produkcija JSP), šefica Odeljenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji Gordana Janković i šefica Kabineta Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Antigona Andonov.

  - Najbolji medijski prilozi na konkursu i imena autora i autorki biće proglašeni na Godišnjoj konferenciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti 16. novembra 2018. godine, a potom na sajtu i Fejsbuk stranici Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS-a - navodi se u saopštenju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)