×


  Oglašavanje -- Data și ora publicării: 05.06.2018 21:58:28

  DIRECT-MEDIA-AKVIZICIJA / Direct Media postaje deo kompanije United Media  Beograd (MEDIA EXPRES) / 5. jun 2018. / United Media predala je Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje kupovine 100% udela u kompaniji Direct Media na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtev za odobrenje kompaniji Direct Media za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora, saopšteno je iz te kompanije.

  - Direct Media je moderna advertajzing agencija koja ima veliki broj klijenata u više zemalja regiona, odlične odnose sa televizijskim stanicama i medijima i dobro razrađene modele plasiranja i monetizacije lokalne produkcije i atraktivnih sadržaja. Zbog toga smo ih prepoznali i kao odličnu platformu za pokretanje transformacije televizija u regionu kroz primenu novih tehnologija koje se sada uvode u celom svetu - rekla je Aleksandra Subotić, direktor kompanije United Media.

  Krassimir Guergov, chairman u kompaniji Direct Media, istakao je da je Direct Media skoro dve decenije regionalni lider na tržištu medijskih i komunikacijskih agencija, kao i važan partner u produkciji televizijskog sadržaja.

  - Drago nam je da je United Media prepoznala vrednosti kompanije Direct Media i verujem da će naše udruživanje biti ključni faktor transformacije regiona ka budućnosti televizijskog oglašavanja u novom digitalnom dobu - izjavio je Guergov.

  U saopštenju se navodi da ovom akvizicijom Direct Media postaje deo velikog sistema United Media i nastavlja razvoj novih tehnologija, inovativnih advertajzing modela i primene digitalnog marketinga. Takođe, to će omogućiti da se osmišljena rešenja plasiraju kroz različite platforme, a Direct Media osigurati potencijal za dalji rast.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)