×


  Profil -- Data și ora publicării: 25.03.2018 14:39:02

  MIPDRAMA SCREENINGS - SADRŽAJ / MIPDrama Screenings predstavlja posve originalne dramske hitove 2018. godine  Zagreb, Hrvatska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 17. 03. 2018. / MIPDrama Screenings uoči MIPTV-a, u nedjelju 8. travnja 2018. godine u Palais des Festivals' Grand Auditoriumu u Cannesu, Francuska prikazat će nove originalne dramske serije. Događaju će prisustvovati više od 450 kupaca, distributera, producenata i novinara, a za izbor serija koje će biti predstavljene zaslužan je selekcijski žiri u sastavu: Ignacio Barrera, direktor akvizicije, Rudiger Boss, EVP programa i akvizicije, Geraldine Easter, direktorica programa i akvizicije, Aline Marrache-Tesseraud, SVP međunarodne akvizicije, Anette Romer, direktorica akvizicije i formata, Viktoria Wasilewski, viša menadžerica akvizicije za prime video, te Sarah Wright, direktorica akvizicije.

  Žiri je izabrao 6 sadržaja koji će biti predstavljeni na MipDrama Screenings kao službena selekcija: "Arctic Circle", "Bullets", "Cleaning Up", "Gigantes", "Pagan Peak" i "Trigger".

  "Arctic Circles" finska je serija smještena u brutalnu polarnu regiju, usred ledenog pejzaža finske Laponije. Priča prati policajku Ninu Kautsalo koja u kabini usred divljine pronalazi umiruću prostitutku, a zatim se iznenađujuće zakomplicira kada u njezinoj krvi pronađu smrtonosni virus. "Artic Circle" producirao je Yellow Film & TV u ko-produkciji s Bavaria Fictionom. Za distribuciju je zaslužan Lagardère Studios Distribution, a emiter je Eisa Viihde, YLE.

  U "Bullets" upoznajemo policajku Mari, koja je iznimno dobra u tajnim zadacima, te veterana Vihtu koji vodi vrlo efikasnu trgovinu drogom. Kada Vihtina jedinica otkrije terorističku ćeliju u Helsinkiju, Mari preuzima novi identitet kako bi se približila vođi ćelije Shahidki poznatijoj pod aliasom Crna udovica. Mari se neočekvano zbližuje sa Shahidki, što ju tjera da preispita svoj svjetonazor, ali i dovodi do saznanja da je ruski predsjednik meta terorističke ćelije. Dok se sprema postati jedna od Allahovih mladenki, Mari se bori kako bi sakrila, ali i očuvala svoj pravi identitet. "Bullets" je producirao Vertigo Production u ko-produkciji s Nadcon and Lunanime, a distribuira Sky Vision. Emiter je Elisa Viihde, MTV.

  "Cleaning Up" iz produkcije je Sister Pictures, dok je za distribuciju zadužen ITV Studios Global Entertainment, a emiter ITV.

  "Gigantes" su producirali Telefónica Studios u ko-produkciji s Lazonom, distributer je About Premium Content, a emiter Movistar+. U glavnim su ulogama José Coronado, Isak Férriz i Daniel Grao.

  "Pagan Peak" njemačka je triler serija smještena u Alpama, a prati detektivku Ellie Stocker koja surađuje s austrijskim detektivom Gedeonom Winterom kako bi riješili ubojstvo na njemačko-austrijskoj granici. Serija je inspirirana dansko-švedskim hit formatom "Broen" odnosno "Mostom". Za produkciju su zaslužni Wiedemann & Berg u ko-produkciji s epo-film produktionsgesellschaft, za distribuciju Beta Film, dok će se prikazivati na Sky Germany.

  "Trigger" dolazi iz Sreda Productiona koji je ujedno i distributer, a snimana je za Channel One Russia.


  (LB) (MEDIA EXPRES ADRIA)