×


  Profil -- Data și ora publicării: 25.03.2018 11:49:52

  AMC – THE TERROR / Premijera serije “The Terror” na AMC-u  Zagreb, Hrvatska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 21. 03. 2018. / Napeta triler serija Ridleya Scotta, koja je prošle godine snimana na Pagu, premijerno se i ekskluzivno od 29. ožujka prikazuje na kanalu AMC.

  Serija "The Terror" je inspirirana istinitom pričom i zasnovana na istoimenom romanu Dana Simmonsa, a prati Kraljevsku pomorsku ekspediciju u opasnoj potrazi za arktičkim Sjeverozapadnim prolazom. Plovidba nemirnim vodama suočava posadu s brojnim izazovima. Okruženi zimom, napušteni i bez mogućnosti da pobjegnu s ledenog kraja svijeta, članovi Kraljevske pomorske ekspedicije se pokušavaju izboriti za opstanak s ograničenim izvorima hrane, vode i oružja, strahom od nepoznatog i nedostatkom vjere. Očajni u pokušajima da prežive, članovi posade borit će se ne samo s nedaćama koje su ih snašle, već i međusobno.

  Stvarna ekspedicija, organizirana 1845., izazvala je brojne spekulacije jer je više od 120 članova posade nestalo pod nerazjašnjenim okolnostima. Poslije gotovo 175 godina brodove su slučajno pronašle arktičke istraživačke grupe 2014. i 2016. godine.

  "Serija The Terror inspirirana je istinitom pričom, a gledatelje će povesti na zastrašujuće putovanje kroz povijest, upoznati ih s kompleksnim likovima, neukrotivim ljudskim duhom i svim užasima i obećanjima jednog neotkrivenog svijeta. Nestrpljivo iščekujemo da zajedno s gledateljima isplovimo u ovu opasnu ekspediciju", poručili su David Kajganich i Soo Hugh.

  Izvršni producenti serije su Ridley Scott (Blade Runner 2049, The Martian), David Kajganich (A Bigger Splash) i Soo Hugh ("The Killing"), a glavne uloge tumače Jared Harris (The Crown, Mad Men) kao kapetan Francis Crozier, Tobias Menzies (Outlander) kao kapetan James Fitzjames; Ciarán Hinds (Game of Thrones) kao Sir John Franklin. Serija odiše slikama i pejzažima visoke vizualne kvalitete, prepoznatljive za produkciju Ridleyja Scotta. Serija ima ukupno 10 epizoda, a premijera prve je zakazana za 29. ožujka u 22 sata ekskluzivno na AMC kanalu. Serija je snimana u Budimpešti i u Hrvatskoj, a producirali su je Scott Free, Emjag Productions i Entertainment 360, u suradnji s AMC Studios.

  AMC prikazuje omiljene filmove iz svih žanrova i vremenskih perioda, kao i premijere svog originalnog serijskog programa, s ciljem da publici pruži nešto bolje, bogatije i više. AMC je jedina kablovska mreža u povijesti koja je četiri godine zaredom osvojila nagradu Emmy® za najbolju seriju - "Mad Men" te šest nagrada za seriju "Breaking Bad."

  Opus AMC-ovih aktualnih originalnih serija obuhvaća naslove: "Better Call Saul", "Halt and Catch Fire", "Humans", "Fear the Walking Dead", "Into the Badlands, "The Night Manager", "Preacher", "Hap and Leonard". Također, AMC potpisuje i interaktivni talk show "Talking Dead", koji prati seriju "Fear the Walking Dead".

  AMC Networks International - Central Europe je dio AMC Networks Internationala, vodeće kompanije na polju emitiranja i distribucije tematskih televizijskih kanala s fokusom na tržište centralne i istočne Europe. Trenutni portfelj AMCNI - Central Europe uključuje 13 televizijskih brendova u 4 žanra: sport (Sport1, Sport2, SportM), djeca (Minimax, Megamax), infotainment (Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home) i film (AMC, Film Mania, Film Café i Film+). Kanali su prilagođeni za lokalnu publiku, jezik i tržište, i dostupni su na brojnim platformama, uključujući HD, na zahtjev i mobilne uređaje.

  AMC Networks International, globalna divizija AMC Networks, prikazuje zabavni i cijenjeni program koji doseže do gledatelja u više od 140 zemalja i teritorija uključujući Afriku, Aziju, Europu i Latinsku Ameriku. AMCNI se sastoji od globalnih brendova, Sundance kanala i AMC kanala, kao i popularnih lokalno prepoznatljivih kanala raznih programskih žanrova. Za više informacija posjetite: www.amcnetworks.com/amcni  (LB) (MEDIA EXPRES ADRIA)