×


  Profil -- Data și ora publicării: 06.02.2018 20:44:24

  SES – RTS – TELEKOM SRBIJA / RTS emitira sve svoje kanale preko SES Videa  Beograd, Srbija (MEDIA EXPRES ADRIA) / 06. 02. 2018. / SES Video proširio je ugovor s dugogodišnjim parnertom Telekomom Srbija te će od veljače 2018. godine dodatna tri TV kanala i tri radio postaje RTS-a emitirati preko SES Videa. Time će svi kanali srpskog javnog emitera (9 TV kanala i 4 radio postaje) biti dostupni preko SES-ovog ASTRA satelita na 5 stupnjeva istočno.

  U sklopu ugovora, kako je objavio SES, telekomunikacijska tvrtka Telekom Srbije izajmljuje dodatan kapacitet na satelitu Astra kako bi se emitirali tri dodatna RTS-ova TV kanala: RTS1, RTS2 i kanal namijenjen djeci RTS Poletarac te tri radio postaje: Radio Beograd 202, Radio Beograd 2 i Radio Beograd 3)

  Ugovor između Telekoma Srbija i SES-a dosad je obuhvaćao emitiranje šest kanala i jedne radio postaje RTS-a na 5 stupnjeva istočno. S ovim novim proširenjem, sada se na toj pozicji emnitra čitav portfolio RTS-ovih kanala.

  "Ovo proširenje ugovora predivan je primjer kako nam snažno partnrstvo poput onog kakvog imamo s Telekomom Srbija omogućuje povećati prisutnost u određenim tržištima", rekao je Martin Ornass-Kubacki, potpredsjednik prodaje za srednju i istočnu Europu SES Videa. "Drago nam je da je RTS još jednom odlučio uložiti svoje povjerenje u našu uslugu emitiranja i našu pouzdanost."

  "Telekom Srbija implementirao je šest kanala preko SES-a za svog klijenta RTS u 2017. godini. Prepoznajući SES kao pouzdanog partnera koji pruža visoko kvalitetne usluge, Telekom Srbija odlučio je implementirati dodatna tri kanala preko SES-a za potrebe RTS-a i tako proširiti dugogodišnju suradnju između Telekoma Srbije i SES-a", kaže Milica Jovičić, direktor prodaje Telekoma Srbije.  S obzirom na razvijenu infrastrukturu i signal koji doseže 99 % svjetske populacije, SES nosi titulu najvećeg globalnog satelitskog operatera, a njegova flota broji 56 geostacionarnih satelita. Pomoću SES-ovih satelita emiteri, teleoperateri, državne i privatne tvrtke svojim klijentima pružaju komunikacijske usluge, donoseći SES, izravno ili preko posrednika, u 291 milijun kućanstava diljem svijeta.

  Telekom Srbija vodeći je srpski teleoperater osnovan 1997. godine u procesu restruktuiranja PTT sistema Srbije. Poseduje nekoliko podružnica: Telekom Srpske u Bosni i Hercegovini, m:tel u Crnoj Gori, Telus u Srbiji, FiberNet u Crnoj Gori, TS:NET u Nizozemskoj i HD WIN u Srbiji, a emituje 4 kanala Arena Sporta koji se emituju i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U većinskom je vlasništvu Vlade Republike Srbije.


  (LBE) (MEDIA EXPRES ADRIA)