×


  Profil -- Data și ora publicării: 10.01.2018 21:30:35

  ZLATNI GLOBUS – NAGRADE / "Big Little Lies" i "Handmaid's Tale" trijumfirali na dodjeli Zlatnih globusa  Zagreb, Hrvatska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 10. 01. 2017. / Svečana dodjela jedne od najprestižnijih nagrada medijske industrije, Zlatnih globusa, ove je godne zamalo ostala zasjenjena aferama koje su podignule prašinu u posljednje vrijeme. Tako su mediji ove godine izvještvali tko je obukao crno u znak podrške rodno diskriminiranim i seksualno uznemiravanim glumicama.

  Svečana dodjela održala se u noći s nedjelje na ponedjeljak po našem vremenu u hotelu Beverly Hilton u Los Angelesu. Ulogu domaćina na 74. po redu Zlatnom globusu po prvi puta imao je komičar Jimmy Fallon koji je kroz svečanost vodio okupljenu holivudsku kremu, ali i višemilijunski auditorij pred malim ekranima.
  U kategorijama televizijskih serija uvjerljivo su najbolja ostvarenja 2017. godine "Big Little Lies" i "Handmaid's Tale".

  Ovogodišnji apsolutni pobjednik što se tiče filmskog ostvarenja, koji je nagradu osvojio u čak sedam kategirija je mjuzikl "La La Land". "La La Land" osvojio je Zlatne globuse za najbolji film u kategorijama komedija/mjuzikl, najbolji redatelj, scenarij, najbolja glazba, najbolja originalna pjesma, a glavni glumci Emma Stone i Ryan Gosling osvojili su Zlatne globuse za najbolje glavne glumce.

  Najbolja TV serija mjuzikl ili komedija 2017. godine je "The Marvelous Mrs. Maisel", a Zlatnog globusa za najbolju dramsku seriju osvojila je "The Handmaid's Tale".

  Nagradu za najbolju žensku ulogu u TV seriji u kategoriji mjuzikl/komedija osvojila je Trachel Brosnahan za ulogu u "The Marvelous Mrs. Maisel", a za mušku Aziz Ansari za ulogu u "Master of None".

  Najboljom mini serijom proglašena je serija "Big Little Lies". Najbolji glavni glumac u kategoriji mini serije ili TV filma 2017. je Ewan McGregor za ulogu u "Fargu", a najbolja glumica Nicole Kidman za ulogu u "Big Little Lies". Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u mini-seriji ili televizijskom filmu osvojio je Alexander Skarsgard za ulogu u "Big Little Lies", a najbolju žensku sporednu ulogu odigrala je Laura Dern u "Big Little Lies".

  Najboljom dramskom TV serijom proglašena je "Handmaid's Tale". Najbolji glumac u dramskoj seriji je Sterling K.Brown za ulogu u "This Is Us", a najbolja glumica u istoj kategoriji Elisabeth Moss za ulogu u "The Handmaid's Tale".

  Nakon Oscara, Zlatni globus je druga najznačajnija mainstream filmska nagrada, a često je i glavni indikator za favorite za Oscara. Osnovana je 1943. godine, a glasačko tijelo (Hollywood Foreign Press Association ili skraćeno HFPA) sačinjava žiri stranih novinara koji broji 86 članova. Razdoblje lobiranja i prihvaćanja kandidata za nominacije počinje 1. listopada. Prijenos dodjele Zlatnog globusa uglavnom kotira treći na listi najgledanijih showova dodjele nagrada, iza Oscara i Grammyja. Prije je dodjela emitirana na TBS-u, no od 1996. se emitira na kanalu NBC.

  (LBE) (MEDIA EXPRES ADRIA)