×


  Profil -- Data și ora publicării: 09.12.2017 13:06:13

  DISCOVERY COMMUNICATIONS – EMEA / Discovery Communications - konsolidacija poslovanja i novo vodstvo za EMEA tržište  Zagreb, Hrvatska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 09. 12. 2017. / Discovery Communications restrukturira poslovanje na tržištu Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) i potvrđuje svoju poziciju vodećeg medijskog ponuđača zabavnog, dokumentarnog i reality sadržaja, na svim ekranima i kroz sve usluge. U novom okruženju će se uz razvoj osnovnih ciljeva poslovanja poticati i nove prilike za rast. Kasia Kieli je stoga imenovana predsjednicom i izvršnom direktoricom za države Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA).

  Discovery je proteklih godina ostvario značajna ulaganja na tržištima EMEA regije, što uključuje akviziciju Eurosporta i sportskih prava poput prava na prijenos Olimpijskih igara u periodu od 2018. do 2024. Tu su i novi digitalni proizvodi namijenjeni korisnicima poput Dplay-a koji nudi popularne zabavne i sportske programe u Italiji, Norveškoj, Švedskoj i Danskoj, te partnerstva poput onog s ProSiebenSat1 u Njemačkoj sa streaming servisom koji nudi najbolji sadržaj obiju kompanija. Discovery je ostvario značajan napredak i rast Eurosport Playera, svoje sportske streaming usluge u Europi.

  Zbog izvrsnih rezultata glavnoj menadžerici za našu regiju, Victoriji Davies, dodana su nova velika tržišta na upravljanje, a Kasia Kieli promaknuta je na vodeću poziciju za tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike. Kieli će Discoveryjev operativni model, usmjeren na korisnike i proizvode, primijeniti u regiji koja ostvaruje najveće prihode. Konsolidiranje poslovnih jedinica, koje su ranije bile podijeljene na Ujedinjenu Kraljevinu, sjevernu Europu, južnu Europu te CEEMEA regiju (srednja i istočna Europa, Bliski istok i Afrika) pod jedinstvenim vodstvom doprinijet će optimizaciji osnovnog poslovanja te ujedno stvarati nove prilike za rast i razvoj.

  Kieli je dio Discoveryjevog tima već 17 godina, ranije je vodila poslovanje na 112 tržišta koja su bila dijelom CEEMEA regije. Običnu distribuciju kanala razvila je do uspješne i lokalno značajne organizacije koja na dva kontinenta nudi Pay-Tv, free-to-air kanale i digitalne proizvode.

  Jean-Briac Perrette, glavni izvršni dirketor i predsjednik Discovery Networks Internationala, izjavio je: "Kasia je pokazala viziju i odlučnost kao i vrhunsku stručnost u upravljanju jednom od najkompleksnijih regija u svijetu. EMEA regija je za nas najjača što se tiče prihoda, ali jednako tako i ulaganja koja smo ostvarili. Ovdje imamo velike ambicije u budućnosti. Ne sumnjam da će se pod Kasijinm snažnim i učinkovitim vodstvom sad povezana EMEA regija nastaviti razvijati do neslućenih razmjera."

  Kasia Kieli, predsjednica i izvršna direktorica za Discoevry EMEA, izjavila je: "Discoveryju sam se pridružila 2000. godine jer sam bila obožavatelj brenda, vjerovala sam u njegove vrijednosti i vidjela koje mogućnosti pruža. Još uvijek dijelim isto uzbuđenje s milijunima gledatelja koji svakodnevno prate naš program jer ih zabavlja, inspirira i nadahnjuje. Nakon 17 godina, moja vjera u Discovery je jača no ikad. Ovo je uzbudljivo vrijeme, jer našim obožavateljima možemo ponuditi toliko novih načina povezivanja sa sadržajem koji vole, kroz nove suradnje te na više platformi i uređaja."


  Kasia Kieli je predstavila svoj novi tim koji će voditi poslovanje Discovery EMEA. U novoj strukturi su Marinella Soldi i James Gibbons dobili veću odgovornost. Marinella Soldi postaje tako direktorica za strategiju EMEA i izvršna direktorica za južnu Europu, a odgovorna je direktno Kasiji Kieli. Soldi će nastaviti uspješno vođenje free-to-air kanala, pay-tv kanala i digitalnih usluga s lokalnim timovima u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj i Portugalu. Soldi će voditi i novi Odjel za korisničko ponašanje i razvoj proizvoda kao i organizaciju sadržaja za EMEA i Discovery Networks International. Ovom proširenom ulogom će njezin inovativni duh, strateško razmišljanje, kreativno vođenje i poslovna stručnost djelovati na cijelu novu organizaciju.

  Soldi je pomogla preoblikovati Discovery Italija od ekskluzivnog pay-tv poslovanja u multiplatformski media player. Discovery sada doseže 7% shera u Italiji i time je na trećoj poziciji nacionalnih televizijskih kuća. Ujedno dodatno razvija Dplay, digitalni servis za korisnike.

  James Gibbons je imenovan direktorom za Ujedinjenu Kraljevinu/Irsku, Australiju i Novi Zeland te voditeljem poslovnog razvoja EMEA. U novoj ulozi Gibbons vodi tržište Ujedinjene Kraljevine, koje predstavlja jednu od glavnih Discoveryjevih baza, a sastoji se od 14 brendova koji dosežu do 26 milijuna ljudi mjesečno. Gibbons će nastaviti dosadašnje uspješno poslovanje tamošnjeg tima, te odrediti nove prilike za daljnji rast ovog ključnog tržišta. Pod njegovu odgovornost dodaju se i poslovanja u Australiji i Novom Zelandu, zbog kulturne, demografske i jezične sličnosti kao i tome pripadajuće programske strategije. Gibbons također postaje odgovoran za razvoj postojećih i stvaranje novih komercijalnih suradnji i poslovnih prilika za EMEA.

  Gibbons je član Discoveryja već više od 18 godina, radio je na vodećim funkcijama na različitim teritorijima diljem svijeta. Prije ovog imenovanja bio je direktor za nove poslove i voditelj razvoja proizvoda i poslovanja za CEEMEA regiju. Predvodio je partnerstva na teritorijima poput Turske, Afrike, Bliskog istoka i Njemačke, te značajno proširio prisutnost Discoveryja na spomenutim tržištima. Također je vodio konsolidaciju Discoveryjevog poslovanja u Japan, kao predsjednik za Discovery Japan.

  Gibbons je naslijedio Susannu Dinnage, koja je promovirana na poziciju globalne predsjednice za Animal Planet.

  Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) zadovoljava znatiželju, zabavlja i nadahnjuje gledatelje diljem svijeta visokokvalitetnim sadržajima putem svjetski poznatih televizijskih kanala kao što su Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science i Turbo/Velocity kao i OWN: Oprah Winfrey Network u Americi, Discovery Kids u Južnoj Americi te Eurosport, koji prenosi značajna sportska događanja i vlasnik je prava za prijenos Olimpijskih igara u Europi. Program Discoveryja dostupan je u 220 država i teritorija te dopire do 3 milijarde gledatelja, koji zajedno godišnje pogledaju 54 milijarde sati Discoveryjevog sadržaja. Ponuda Discoveryja premašuje tradicionalnu televiziju i dostupna je na svim ekranima, što uključuje TV Everywhere proizvode poput GO portfelja i Discovery Kids Play; streaming usluge poput Eurosport Playera; digital i video za društvene mreže Group Nine Media; virtualnu stvarnost kroz Discovery VR. Za više podataka posjetite stranice www.discoverycommunications.com.


  (LBE) (MEDIA EXPRES ADRIA)