×


  Profil -- Data și ora publicării: 08.11.2017 22:04:14

  MIPCOM - CANNESERIES - IN DEVELOPMENT / In Development - novi forum za dramske serije u nastajanju  Pariz, Francuska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 08.11.2017./ Organizatori MIPCOM-a i MIPTV-a, oReed MIDEM i Cannes International Series Festival CANNESERIES, otkrili su početkom listopada detalje o In Development, Cannes dramskom kreativnom forumu posvećenom brzom otkrivanju novih dramskih produkcija na međunarodnoj razini.

  In Development oragniziraju CANNESERIES i MIPTV, a održat će se 10 i 11. travnja 2018. godine, zajedno s MIPTV-om i CANNESERIES. In Development zamišljen je da služi kao akcelerator za scenariste i producente u povezivanju i odobravanju projekata. Ovaj dvodnevni forum održat će se pokraj Palais des Festivals u Gare Maritime, a namjera je olakšati pristup međunarodnim izvršnim menadžerima, donositeljima odluka, financijskim partnerima, uključujući urednicima nabave, distributerima i agencijama za talente.

  Ovo događanje uključuje sesije za projekte u dva stupnja razvoja:
  “Early-Stage Projects”, koji dolaze od priznatih scenarista, odabranih od strane udruženja scenarista i agencija za talente; i “Programmes in Development”, koji su odabrani putem međunarodnog poziva koji će biti pokrenut početkom studenog 2018. Završnu selekciju odabrat će žiri međunarodnih stručnjaka za dramu
  In Development će također predstaviti okrugle stolove, održavanje sastanaka, panele i keynote govore, te priliku za networking putem online alata.

  Članovi Savjetodavne Uprave imenovani su ambasadorima In Developmenta, a to su Rola Bauer, upravna direktorica, STUDIOCANAL TV; Ozge Bulut Marasli, CEO, Kanal D & Production Companies; Jimmy Desmarais, ko-upravni direktor, Atlantique Productions; Ben Donald, izvršni producent International Drama, BBC Worldwide; Jane Gogan, direktorica drame, RTÉ; Serge Hayat, financijski savjetnik, Cinemage & Capucines Investment Funds; Marie Jacobson, izvršna potpredsjednica programa i produkcije, Sony Pictures Television Networks; Claire Lemaréchal, scenaristica (A Very Secret Service, Desperate Parents, Sagan); Katie O’Connell, CEO, Platform One Media; Philipp Steffens, direktor fikcije, RTL Television; Christian Wikander, direktor ko-produkcije, Pinewood Television; Anna Winger, kreatorica Deutschland83/86, osnivačica Studio Airlifta.

  “In Development predvodi novi koncept otkrivanja i akviziranja svježih kreativnih talenata iz svih krajeva svijeta. MIPTV i MIPCOM mnogo su godina podupirali projekte u nastajanju, organizirajući MIPTV International Drama Coproduction Summit od 2011. Ovaj novi event u suradnji s CANNESERIES, potvrđuje našu posvećenost brzom otkrivanju novih dramskih produkcija na međunarodnom tržištu”, izjavio je Laurine Garaude, direktor televizije Reed MIDEM-a.

  “Partnerstvo između CANNESERIES-a i MIPTV-a za pokretanje In Developmenta odražava našu zajedničku želju da pružimo stvaraocima sadržaja priliku i mrežu poznanstava potrebnih kako bi svoje programe doveli na sve ekrane i platforme. In Development će spojiti individualce i tvrtke sposobne pretvoriti ideju u programsku realnost. CANNESERIES omogućuje jedinstven showcase kako bi promovirao i slavio najbolje u međunarodnim serijama. MIPTV omogućuje delegatima jedinstvenu priliku za unaprijeđenje poslovanja. Sada će In Development omogućiti forum za razvijanje produkcijskih partnerstva”, komentirao je Benoit Louvet, CANNESERIES’ upravni direktor.

  (LBE) (MEDIA EXPRES ADRIA)