×

  Kino -- Data și ora publicării: 16.04.2014 10:15:02

  DOKUKINO-HALL OF FAME / Eva Kraljević, Hrvojka Brkušić i Giacomovo ljeto u posljednjem izdanju Hall of Famea  Zagreb, Hrvatska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 16. 04. 2014. / Gošće na posljednjem izdanju programa Hall of Fame su Hrvoslava Brkušić i Eva Kraljević, koja je 2013. osvojila HBO Adria nagradu na DOCU Rough Cut Boutiqueu. Nakon predstavljanja, prikazivat će se dokumentarni film koji je u Locarnu 2011. godine osvojio nagradu Zlatni leopard za autore današnjice, Giacomovo ljeto.

  Hall of fame filmski je program nastao u suradnji Dokukina i Restarta koji gledateljima predstavlja najbolje filmske naslove iz povijesti dokumentarnog filma. Program je s emitiranjem započeo 9. siječnja, otkada se može pratiti svakog četvrtka u 21 sat (CET) u art kinu Grič u Zagrebu. Tamo se nalaze kinodvorane Dokukina, koje projeciraju dokumentare i festivalske filmove na velikom platnu od lipnja 2009. godine u organizaciji Restarta, organizacije koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivanjem i tehničkom pomoći za izradu i promociju dokumentarnog filma.

  Giacomovo ljeto prikazivat će se 17. travnja 2014. u 21 sat, a ulaz je besplatan. Kao posebne gošće na posljednjem ovogodišnjem izdanju Hall of Famea, uvodno predavanje održat će dvije izvrsne dokumentaristice Hrvoslava Brkušić i Eva Kraljević. Eva kraljević 2013. osvojila je HBO Adria nagradu za film Mia, ja i kromosom viška, a Hrvoslava Brkušić je taj film montažirala.

  Giacomovo ljeto priča je o gluhom mladiću Giacomu koji se sa svojom prijateljicom izgubi u šumi, pronašavši mjesto na kojem mogu biti sami i slobodni i koje će učiniti da to poslijepodne traje čitavo ljeto. Hall of Fame film prikazuje uz suradnju Francuskog Instituta u Hrvatskoj, koji već 90ak godina radi na promociji francuske kulture, znanosti i jezika u Hrvatskoj.

  (LBE) (MEDIA EXPRES ADRIA)

>