×


  Oglašavanje -- Data și ora publicării: 21.03.2014 01:49:26

  DEGORDIAN-ISTUDIO / iSTUDIO napustio regiju – stigao je Degordian  Zagreb, Hrvatska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 20. 3. 2014 / Nakon više od godinu dana priprema i kampanje „Makes You Curious” na društvenim mrežama o agenciji koja „napušta“ regiju, zagrebački iSTUDIO predstavio se u novom ruhu pod nazivom Degordian.
  Tvrtka je događaj na kojem je predstavila rezultat vlastitog rebrandinga nazvala iWENT, a novu-staru tvrtku odsad će simbolizirati slovo „d” i stilizirani čvor u nazivu tvrtke. Suosnivači Daniel Ackermann i Tomislav Grubišić kazali su da im nije bilo jednostavno nakon pet godina odreći se identiteta, naziva i svega što tvrtka predstavlja krugu ljudi upoznatim s brendom.
  iSTUDIO se na proces promjene identiteta odlučio prvenstveno zbog širenja popisa usluga, ali i širenja na europsko tržište na kojem ih je dosadašnji naziv mogao sputavati. Naime, postoje inozemne tvrtke istog naziva, a često ih se zbog slova „i” povezivalo s Appleom i njegovim proizvodima. To su glavni razlozi zbog kojih su se odlučili na novi, jedinstveni naziv – Degordian, a posao su prepustili Brandoctoru kako bi izbjegli subjektivnost i emocije prilikom rebrandinga vlastite tvrtke.
  Odluka je, dakle, pala na naziv Degordian koji se povezuje s gordijskim čvorom i mitom da će onaj tko ga otpetlja osvojiti svijet (ili, u njihovu slučaju, europsko tržište koje je nakon regije sljedeće na redu). Slogan koji prati priču jest „Makes you curious”.

  (DC) (MEDIA EXPRES ADRIA)