×


  Nevladine organizacije -- Data și ora publicării: 22.02.2014 20:53:41

  COMTRADE-SOFTVERSKI RAZVOJNI CENTAR / ComTrade otvorio Regionalni centar za razvoj softvera u Kragujevcu  Kragujevac, Srbija (MEDIA EXPRES ADRIA) / 22. 02. 2014. / Beogradska tvrtka ComTrade otvorila je 19. veljače 2014. godine Centar za razvoj softvera u Kragujevcu, Srbija.

  Regionalni centar za razvoj softvera najveći je u regiji, a zapošljava oko 200 mladih stručnjaka informatologije iz Kragujeva i okolice. Veselin Jevrosimović, predsjednik tvrtke Comtrade očekuje da će se do lipnja taj broj udvostručiti. I podpredsjednik VladeSrbije Aleksandar Vučić , koji je bio nazočan pri otvaranju Centra, smatra kako će otvaranje Centra poboljšati poslovanje IT sektora u Srbiji te je obećao da će Vlada ulagati novac i znanje u u Centar, a posebno je istaknuo suradnju Cometradea i srpskih škola i fakulteta.

  ComTrade IT Solutions and Services nastala je 2001. godine iz Comtrade grupacije pod nazivom Spinnaker New Technologies, a današnji je naziv i strukturu dobio 2009. Ta međunarodna informatička tvrtka u direktnom vlasništvu ima tvrtke u 11 država diljem Europe i Sjeverne Amerike te zapošljava preko 1500 zaposlenih, od kojih 350 softverskih inžinjera radi u srpskom ogranku Comtrade ITSS-a. Što se Adria regije tiče, osim Srbije, Comtrade ima podružnicu i u Podgorici u Crnoj Gori.

  IT i softverska rješenja Comtrade prilagođava klijentima, a oni se dijele na nekoliko sektora, od javnog sektora, sektora za telekomunikacije, sektora za privredu do sektora za financije i sektora za zdravstvo. Iz tih se razloga Comtrade smatra najvećom softverskom tvrkom u Jugoistočnoj Europi.

  Cometradeov Centar za tehnologiju u Beogradu funkcionira od 2006., a Regionalni centar za razvoj softvera u Kragujevcu samo je jedan korak naprijed u ostvarenju Comtradeove vizije ulaganja u lokalno IT tržište. U sklopu te vizije je i Fabrika znanja, edukativno-poslovni skup čije tradicionalno održavanje seže u 2009., osim edukativnih programa namijenjenih osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima tehničkih fakulteta, također promovira i softverska rješenja Comtradea i njegovih globalnih partnera.

  (MEDIA EXPRES ADRIA)