×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 07.11.2022 15:32:25

  TELEKOM-SRBIJA / Telekom Srbija radi sa Amazonom  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 5. novembar 2022. / Telekom Srbija je razgovarao o tri načina rada sa Amazonom, od kojih je jedan već dogovoren.

  B92 prenosi da je šef telekoma Vladimir Lučić razgovarao sa američkim privrednicima koji su poslednjih dana boravili u Srbiji, što je bila prva delegacija u poslednjih 20 godina.

  U slučaju Amazona, postignut je konkretan dogovor o prodaji Telekom Srbija serije Golden Boi kompaniji. To će Amazon prikazati u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji, gde postoji velika srpska dijaspora.

  Druga dva načina saradnje sa Amazonom koja su razmatrana su Telekom koji nudi digitalnu uslugu Amazon Cloud malim i srednjim preduzećima u Srbiji i razvoj startapa u Srbiji.

  Lučić je napomenuo da Telekom Srbija već ima odličnu saradnju sa američkim kompanijama, pri čemu je celokupna informatička infrastruktura Telekoma zasnovana na tehnologiji najjačih brendova poput IBM-a, Oraclea, Dell-a i Cisco Junipera. Sve u svemu, ugovorio je poslove u vrednosti od 55 miliona evra sa američkim kompanijama u poslednje tri godine, ili duplo više ako se uračunaju i Appleovi iPhone.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)