×


  Televizija -- Data și ora publicării: 15.09.2022 13:18:24

  FILM-ZA-DANAS-TOLIKO / Počelo snimanje novog filma “Za danas toliko” Marka Đorđevića  KRAGUJEVAC (MEDIA EXPRES) / 12. septembar 2022. / Počelo je snimanje novog, drugog po redu dugometražnog igranog filma scenariste i reditelja Marka Đorđevića – “Za danas toliko”. Film nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije.

  Đorđevićev celovečernji igrani prvenac “Moj jutarnji smeh” 2019. izazvao je senzaciju u našoj zemlji i regioni; osim toga, ovenčan je najvažnijim priznanjima na festivalima u Trstu, Kijevu, Motovunu…, kao i na beogradskom Festivalu autorskog filma.

  Dostupan sinopsis otkriva sledeće: Vasa dolazi kući kako bi kompletirao sastav Šarenaca: tu su brat Moca sa svojom ćerkom Martom, sestra Višnja i pas Kuliša. Odavno se nisu okupili pa su se uželeli jedni drugih i sve svoje ostale obaveze stavljaju pod drugi stepen prioriteta. Međutim, iznenada umire njihova učiteljica glume, Kika, kod koje su odrastali, od najstarijeg Vase do Marte. Ali to je samo oblačak iznad njihove kuće, proći će, prenosi portal Filmski centar Srbije.

  Marko Đorđević je i autor scenarija, Stefan Milosavljević je direktor fotografije, a scenografkinja Lara Bunčić, a kostimografkinja Jelena Anđelković. Snimatelj zvuka je Lazar Živanac, dok je za dizajn zvuka zadužen Stevan Milošević. Pomoćnica reditelja je Tamara Todorović.

  Uloge tumače: Filip Đurić, Ivana Vuković, Nikola Rakočević, Goran Bogdan, Miona Pejković (prvi put na filmu), Milica Jovović, Dimitrije Dinić, Đorđe Đoković, Darija Vulić.
  Film se snima i snimaće se na lokacijima u Kragujevcu, Novom Sadu i Novom Gradu (u Republici Srpskoj, BIH). Planirano je da se snimanje okonča do kraja septembra ove godine.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>