×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 11.09.2022 15:10:17

  TELESTE-DIREKTOR / Gašper Cotman je novi direktor prodaje za CEE i Tursku kompanije Teleste  AMSTERDAM (MEDIA EXPRES) / 11. septembar 2022. / Kompanija Teleste od avgusta ima novog direktora prodaje za video i širokopojasna rešenja (Video and Broadband Solutions) u 16 zemalja centralne i istočne Evrope, uključujući Rumuniju, Slovenca Gašpera Kotmana, prisutnog na sajmu IBC 2022 koji se održava od 9. do 12. septembra u Amsterdamu. On je zamenio Atilu Pestera koji je ranije ove godine prešao u kompaniju koja se bavi rešenjima za enkripciju Nagra.

  Gašper Cotman je stručnjak za poslovni razvoj i prodaju sa skoro 20 godina iskustva u ICT industriji. Vodio je mnoge međunarodne projekte širom sveta. Pre dolaska u Teleste, Gašper je radio za najveću svetsku multinacionalnu ICT kompaniju kao direktor za transportne mreže. Učestvovao je u pripremi i sprovođenju strategije, poslovnog razvoja i prodaje.

  Orijentacija prema kupcima sastavni je deo njegovog DNK i uvek nastoji da usluži kupce na najbolji mogući način.

  Gašper Cotman je master ekonomije i poseduje nekoliko međunarodnih sertifikata, uključujući tehničke i prodajne. Diplomirao je na Univerzitetu u Ljubljani (Slovenija), na studijama ekonomije i informacionih tehnologija 2003. godine i poslovne informatike 2005. godine, sa specijalizacijom u menadžmentu i poslovnoj administraciji 2015. godine na IEDC - Bled School of Management.

  Pored maternjeg slovenačkog, Cotman govori bosanski, hrvatski, srpski, engleski i nemački jezik.

  Pre dolaska u Teleste, Gašper Cotman je 2016. godine radio kao regionalni direktor prodaje u Iskri d.d, kao menadžer ključnih klijenata u ADD d.o.o. i od 2019. do avgusta 2022. kao Senior Account menadžer u Huawei Technologies.

  Gašper Cotman je za Media Expres rekao da su njegovi ciljevi u narednom periodu bolje upoznavanje tržišta i razvoj kompanijske prodaje u pravcima za koje je angažovan, dodajući da ima u planu posete partnerima i potencijalnim kupcima, uključujući i one u Rumuniji.

  Teleste je na sajmu IBC 2022 izložio platformu Luminato 4X4 na štandu 1.B59, tehnologiju koja čini osnovu za novu generaciju modularnih headend platformi koje se koriste za prenos sadržaja preko CATV, OTT i/ili IPTV mreža.


  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>