×


  Televizija -- Data și ora publicării: 10.09.2022 16:02:41

  NOVI-FILMOVI-CONTRAST / Dva nova filma produkcije Contrast  SREMSKA MITROVICA (MEDIA EXPRES) / 8. septembar 2022. / U periodu od početka septembra do druge polovine oktobra ove godine, Contrast snima dva igrana filma. Reč je o ostvarenjima „Kao šećer na ranu“ i „Svilen konac“. Ova dva nezavisna filmska dela će se snimati na široj teritoriji grada Beograda, kao i na obrnocima Fruške Gore, u okolini Sremske Mitrovice, piše Ozon Media.

  „Kao šećer na ranu“ je lagana romantična komedija. Režiju ovog filmskog ostvarenja potpisuje Đorđe Stanimirović, dok je autor scenarija Jelena Ilić. Priča prati sudbinu Danice, mlade žene čiji se svet srušio u jednom danu i koja, nakon emotivnog kraha, u želji da pobegne od realnosti, odlazi u zabačeno selo, u kuću svoje prabake. Ipak, ispostaviće se da je život na selu sasvim drugačiji od onoga što je devojka iz grada zamišljala.

  Glavne uloge u filmu tumače Jelisaveta Orašanin i Radovan Vujović, a pored njih zapažene uloge ostvariće i Sandra Tomić, Mateja Popović, Jasmina Avramović, Vanja Ejdus, Jovan Mijović i drugi.

  Drugi u nizu je igrani film „Svilen konac“, pitka ljudska priča o porodici i sazrevanju, o istrajnosti i snovima. U centru priče je mladić Miša, koji sa ocem i bakom živi u zabačenom planinskom selu. Beskrajno darovit, on mašta da postane violinista, ali je svestan realnosti koja ga sputava. Sve dok ne sretne Emu, drugaricu iz detinjstva, koja će mu pomoći da shvati koliko su u životu važni snovi…

  Reditelj filma je Damir Romanov, dok scenario potpisuje Milica Jevtić. U glavnim ulogama naći će se mladi glumački par Andrej Njezić i Nevena Ignjatović, dok će im velika glumačka podrška biti iskusne kolege Olga Odanović i Aleksandar Stojković.

  Filmovi „Kao šećer na ranu“ i „Svilen konac“ prvi su u nizu ostvarenja koje će „Contrast studios“ u narednom periodu realizovati u saradnji sa Apollon SVOD platformomputem koje korisnici mogu u svakom trenutku da pristupe bazi koja raspolaže sa više od 20 000 sati holivudskog i domaćeg filmskog i serijskog programa.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>