×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 05.09.2022 14:14:05

  BH-TELECOM / Beenius donosi Android TV u BH Telecom  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 4 septembar 2022 / Aktuelni bosanskohercegovački BH Telecom odabrao je rešenje kompanije Beenius da svoju IPTV uslugu Moja TV dovede na Android TV.

  Dve strane rade zajedno od 2009. godine, a nastavak njihove saradnje za naredni petogodišnji TCO period usledio je nakon međunarodnog tendera u kojem je učestvovalo šest globalnih dobavljača.

  Beenius je zamenio postojeći pozadinski sistem i migrirao ga na modernu arhitekturu zasnovanu na mikrouslugama omogućenu najnovijom verzijom Beenius video platforme koja oprema funkcije kao što su ciljano TV oglašavanje, otisak prsta, sličice i RTSP za usluge na zahtev u IPTV ekosistemu .

  Komentarišući razvoj, Adnan Huremović, CTO u BH Telecomu, rekao je: „Dugogodišnja saradnja BH Telecoma sa Beeniusom rezultirala je još jednim uspešnim projektom nadogradnje IPTV usluge BH Telecoma. BH Telecom je ovim projektom nadogradio sve elemente sistema i značajno proširio kapacitete, ponudio novo korisničko iskustvo za IPTV korisnike i uveo Android TV STB za uslugu Moja TV. Od pokretanja IPTV usluge, BH Telecom je odabrao najbolje kompanije na tržištu u tom trenutku iu saradnji sa Beeniusom, Verimatrik i Edgevare implementirana su rešenja. Zadovoljstvo nam je što nastavljamo ovo dugotrajno partnerstvo sa ovim dokazanim kompanijama u svetu IPTV-a, nudeći vrhunske karakteristike usluga našim korisnicima”.

  Filip Remskar, izvršni direktor Beeniusa, dodao je: „BH Telecom je naš klijent od početka IPTV-a i bilo je zadovoljstvo svjedočiti i podržati njihov rast i dostignuća, a posljednje je dovođenje IPTV-a sa Android TV okvirom u njihove lojalni gledaoci. Verujem da će najsavremenije korisničko sučelje i funkcionalnost Moja TV ponuditi svojim klijentima još impresivnije iskustvo i postaviti novi standard na lokalnom tržištu.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>