×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 05.09.2022 13:59:32

  HRVATSKI-TELEKOM / Hrvatski Telekom reorganizovao upravu  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 3 septembar 2022 /Marijana Bačić imenovana je za novog člana uprave i glavnog operativnog direktora (COO Business) Hrvatskog Telekoma (HT) od 1. septembra.

  Bačićeva je svoju profesionalnu karijeru započela 2001. godine u HT-u kao stručnjakinja u delu za podatke i IP usluge, a karijeru je nastavila u delu kontrole i planiranja pre nego što je postala ključni menadžer za korporativne klijente. Unaprijeđena je na poziciju direktora sektora korporativne prodaje, a potom i celog sektora korporativne prodaje. Od 2020. godine obavljala je ulogu potpredsednika za korporativne klijente i ICT.

  Odvojeno, Boris Drilo je imenovan za člana upravnog odbora i glavnog tehničkog i informacionog direktora (CTIO) na još jedan trogodišnji mandat, koji počinje 1. januara 2023. kada mu ističe sadašnji mandat.

  Drilo se pridružio HT 2012. godine, iz Ericsson grupe, gde je proveo 12 godina na projektnim i menadžerskim funkcijama vezanim za razvoj ICT rešenja i primenu novih tehnologija u telekomunikacijskim mrežama i novim tehnologijama. Godine 2017. imenovan je za člana upravnog odbora i CTIO. Tokom svog mandata HT je ostvario brojna tehnološka dostignuća, poput pokretanja prve komercijalne 5G mreže i izgradnje najveće optičke mreže u Hrvatskoj.

  Prošireni upravni odbor HT-a od 1. septembra čine Kostas Nebiš, generalni direktor, Nataša Rapaić, zadužena za fizička lica, Boris Drilo, zadužen za tehničko-informacione funkcije, Ivan Bartulović, zadužen za ljudske resurse, Matija Kovačević u zadužena za finansije i Marijana Bačić, zadužena za poslovne korisnike.
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>