×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 02.09.2022 16:48:49

  TELEKOM-CRNA-GORA / Crnogorski Telekom ima najveću pokrivenost 5G i 4G mrežom u zemlji  PODGORICA (MEDIA EXPRES) / 2 septembar 2022 / 5G mreža Crnogorskog Telekoma dostupna je za gotovo 70% stanovništva u Crnoj Gori, a Telekom ima i najveću pokrivenost stanovništva i teritorije 4G mrežom, pokazuju zvanična merenja Agencije za elektronske komunikacije (EKIP).

  Kada je o 4G mreži reč, Telekom ima najveću pokrivenost naseljene teritorije Crne Gore – više od 97% stanovništva u zemlji pokriveno je Telekom 4G mrežom. Uz to, Telekom je 4G mrežom pokrio gotovo 78% ukupne teritorije Crne Gore.

  5G mrežom Telekom je pokrio 68,92% stanovništva u Crnoj Gori, kao prvi i operator sa najvećom pokrivenošću 5G mrežom na teritoriji Crne Gore.

  Mrežu najnovije generacije Telekom je lansirao u Podgorici u aprilu ove godine, dok je u julu celo urbano jezgro glavnog grada pokriveno 5G mrežom, i nastavljeno njeno širenje u drugim crnogorskim gradovima, prenose Vijesti.

  „Danas u 18 crnogorskih gradova imamo aktivnu 5G mrežu, a u Podgorici 5G stanice imamo na 25 lokacija čime pokrivamo gotovo čitav grad. Krajnji cilj je da 5G mrežu učinimo dostupnom u svim crnogorskim gradovima“, kazao je Stjepan Udovičić, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)