×


  Komunikacije -- Data și ora publicării: 29.08.2022 20:21:04

  HRVATSKI-TELEKOM / Hrvatski Telekom pokreće regionalno tkmičanje Telekom eSports Championship  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 26 avgust 2022 / Hrvatski Telekom pokrenuo je regionalno takmičanje Telekom eSports Championship u kom će osim igrača iz Hrvatske, učestvovati i oni iz Crne Gore i Severne Makedonije. Učesnici će se takmičiti u tri igre: Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22, a svi zainteresirani mogu se prijaviti od 26. avgusta do 4. septembra. putem linka: esports.telekom.com.

  Takmičanja se završavaju 20. novembra, odnosno vikendom finala kada je 18.novembra finale Rocket League, 19. novembra finale FIFA22 i 20. novembra finale u Counter Strike: Global Offensive.

  Ovogodišnji nagradni fond iznosi 21,800.00 evra i pobednici će moći da osvoje nagrade prema sledećoj raspodeli: prva četiri mesta u igri Counter Strike: Global Offensive mogu osvojiti ukupno 15,000.00 evra, ukupno 4,400.00 evra predviđeno je za prva četiri mesta u igri Rocket League dok prva četiri mesta u igri FIFA22 mogu da osvoje ukupno 2,200.00 evra.

  Video igre su deo života mladih u Hrvatskoj, što pokazuje podatak kako gotovo svi mladi u Hrvatskoj između 12 i 25 godina (njih 97 posto) igraju video igre na računaru, tabletu ili telefonu. Podaci su to iz istraživanja o navikama mladih u gejmingu koje je sproveo Hrvatski Telekom u saradnji s agencijom za istraživanje tržišta SmartUp.

  Spomenuto istraživanje testiralo je i odnos prema devojkama u gejming svetu, koje su sve više izložene isključivanju Hrvatski Telekom želi da mlade podstakne na odgovorno igranje koje ima i brojne koristi.

  Telekom eSports Championship namenjen je eSports entuzijastima i profesionalcima, koji se žele da se povežu sa ljudima istih interesa, upoznaju se i zabave. Ipak, takmičanje neće biti namenjeno samo zabavi, njegov cilj je takođe edukacija i promocija jednakosti, borba protiv govora mržnje kao i briga o sebi. Tako će sastavni deo svakog streama biti razne aktivnosti kojima se podstiče razvoj novih veština koje takmičarima i gledaocima mogu pomoći u budućnosti.

  „Tehnologije se razvijaju rapidnom brzinom, a odgovorno ponašanje mladih u digitalnom svetu postaje sve važnije kako bismo ih iskoristili na najbolji način. Zato Telekom eSports Championship, osim vrhunskog showa i upoznavanja ljudi sličnih interesa, želi da pokaže kako eSport nije samo igra, već omogućava borbu protiv stereotipa, razvija strateško razmišljanje i promoviše vrednosti koje su važne mladima. Nakon veoma popularne HT e-Lige i Ultimate Gamera, pokrećemo novo regionalno takmičanje tokom kog će se učesnici sigurno dobro zabaviti, ali i puno toga naučiti“, ističe Branka Bajt, direktorka Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam
>