×

  Televizija -- Data și ora publicării: 13.09.2021 13:14:15

  TELEKOM-SRBIJA / Telekom zabeležio rast prihoda  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 10. septembar 2021. / Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da jeTelekom zabeležio rekordan rast prihoda od devet posto u odnosu na 2020. što je rast od preko četiri milijarde dinara. Takođe, istakao je da je profit pre oporezivanja kompanije porastao za 20 posto, a profit je više od četiri puta veći nego lane.

  "Značajno povećanje prihoda i profitabilnosti uz smanjenje zaduženosti i lidersku poziciju u svim kategorijama pokazuju da naša kompanija ima kapaciteta za dalje širenje u regionu", kazao je on u intervjuu za današnje "Večernje novosti".

  Kako je naveo i pored značajnih inve sticija obaveze Telekoma prema bankama za prvih pola meseci smanjene su za preko osam milijardi dinara.

  Telekom Srbije prema RATEL u prvu polovinu godine završio i kao prvi operater u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, kao i po broju internet i tv pretplatnika, naveo je on.

  "I dalje imamo prirodan rast u broju korisnika mobilne, interneta i TV što pokazuje da će naše tržišno učešće i dalje rasti", rekao je Lučić.

  Naveo je da je jedan od ciljeva dalje širenje u regionu, i da je Severna Makedonija perspektivno tržište gde Telekom biti bitan telekomunikacioni igrač.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>