×

  Televizija -- Data și ora publicării: 06.09.2021 14:48:53

  NEM-DUBROVNIK / Objavljen program za NEM Dubrovnik 2021  DUBROVNIK (MEDIA EXPRES) / 3. septembar 2021. /NEM Dubrovnik 2021. predstavlja raspored događanja koji će pod novim konceptom okupiti vodeće osobe svetske i evropske TV industrije, predstavnike televizijskih kanala, telekoma, sportskog striaminga, distribucije i produkcije. Sve tri večeri deo su koncepta kakvog NEM Dubrovnik priprema po prvi put.

  Tokom četiri dana, od 6. do 9. septembra 2021., u Hotelu Dubrovnik Palace govoriće se o TV sadržaju, formatima, tehnologijama i trendovima koji kroje budućnost ove dinamične industrije. Ovogodišnji program organizovan je kroz market, predavanja, panele i screeninge kao i nezaobilazna dnevna i večernja druženja:

  Prvi dan otvara se pozdravnim govorom Pavela Stantcheva, CEO-a najveće mađarske medijske grupe TV2 Media Group. Uslediće će panel „The Next Generation of EON Television: From TV to Entertainment Platform“ vodećeg telekoma i pružaoca medijskih usluga u jugoistočnoj Europi – United Grupe, a dan zatvara prezentacija i screening vodeće ruske TV kuće u području televizijske zabave, GPM Entertainment Television. Kompletno prvo veče odvijaće se na krovu Hotela Dubrovnik Palace, uz zalazak sunca.

  Drugi dan započinje uz TV Tech Showcase na kom će tehnološka TV rešenja predstaviti Synamedia, SeaChange, Whip Media i Bitmovin. Sledi keynote govor Petera Parmentera, SVP-ja Business Developmenta kompanije DAZN, najvećeg sportskog streaming servisa na svetu. Nakon toga, vodeća internetska televizija u Nemačkoj, Švicarskoj i Austriji, Zattoo prezentovaće svoju kompaniju posetiocima.

  Jedna od trenutno najaktualnijih tema TV industrije neće zaobići ni NEM Dubrovnik – na panelu „Is Streaming the Future of Sports?“ razgovaraće se o streamingu kao načinu na koji ćemo potencijalno u budućnosti sve češće pratiti sportska događanja. Isto tako, kroz panel „Age of Streamers: What is the Audience Asking for? How Important is Local Original Content for Streamers?“ diskutovaće se o TV formatima koji najviše odgovaraju današnjoj publici kao i koliko je lokalan sadržaj zaista važan. Nakon dinamičnog dana, sledi networking opuštanje uz koktele pod sponzorstvom usluge Play Premium (RTL Hrvatska) pa večernja zabava pod sponzorstvom Prve TV.

  Treći dan započinje panelom „Why We Love TV Industry“ tokom kog će dugogodišnji i iskusni lideri govoriti o strasti koju dele prema TV industriji. Sledi panel „The Battle for Eyeballs – How Today’s New Distribution Models Create Opportunities for New Service Providers“ pod sponzorstvom NAGRA-e, digitalne TV divizije kompanije Kudelski Group, specijalizovane za digitalnu sigurnost i medijske sastave za isporuku digitalnih i interaktivnih sadržaja. Na panelu „Premieres or Well-known Content?“ pod pokroviteljstvom televizije Prva TV, govoriće se o razlici u uspešnosti i isplativosti između premijera i prepoznatljivog TV sadržaja krajnjem korisniku.

  Posetiocima će se predstaviti i globalna medijska kompanija SPI čiji su brojni kanali i digitalne usluge dostupne na šest kontinenata, francuska tehnološka kompanija Broadpeak kao i hrvatska Atlantic Grupa kroz prezentaciju svojih saznanja i praksi o zadržavanju pažnje ciljane skupine.

  Nezaobilazan deo svakog NEM Dubrovnika je ekskluzivna prezentacija novih televizijskih sadržaja. Kao deo ovogodišnjeg eventa pod nazivom Beta Night, na predivnoj lokaciji pored mora, kriminalistička serija Šutnja u produkciji Drugog Plana i HRT-a u saradnji s produkcijskim kućama Beta Film i Star Media, proslaviće svetsku premijeru uz prisustvo glavne glumice Kseniye Mishine. Također, predstaviće se i ruska triler serija Dead Mountain – The Dyatlov Pass Incident 1-2-3 Productiona, nakon čega sledi Q&A s osvajačem Srebrnog medveda na Berlinaleu i suredateljem Pavelom Kostomarovim. Godine 2020. nemačka produkcijska, finansijska i distribucijska kompanija Beta Film kupila je veliki udeo u najpoznatijoj hrvatskoj produkcijskoj kompaniji Drugi Plan, zaslužnoj za produkciju serije Šutnja. Beta Film odgovoran je za međunarodnu prodaju obe serije.

  Tokom tri dana NEM Dubrovnika održaće se TV market na kojem će se predstavljati firme, TV sadržaj, usluge i proizvodi prijavljenih sudionika kao i dogovarai potencijalnih suradnji, a četvrti i zadnji dan rezervisan je za prikupljanje mišljenja kao i rezimiranje novih znanja i iskustava. Kao i svake godine, deo NEM Dubrovnik iskustva su druženja na pićima dobrodošlice, pauzama za kavu i zabavama u partnerstvu sa nekim od najistaknutijim partnerima marketa NEM Dubrovnik 2021. na čijoj je službenoj stranici dostupan popis trenutno potvrđenih sponzora i posetioca.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>