×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 01.09.2021 22:12:04

  EOLO / Italijanski mobilni operater Eolo dobio frekvenciju za korišćenje 5G mreže  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 28. avgust 2021. / Osim velikih nacionalnih telekoma, HT-a, A1 i Telemacha, u Hrvatskoj su se pojavili i manji mobilni operateri, kao što je firma Eolo koja će biti mobilni operater u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji

  Kompanija Eolo iz Italije posluje od 1998. godine, a biće mobilni operater za veći deo hrvatskih obalnih opština – Istarsku, Primorsko-goransku, Splitsko-dalmatinsku i Zadarsku Sredinom prošlog meseca Partners Group najavila je da će kupiti većinski udeo u kompaniji Eolo. Partners Group je najavila da će u ime svojih klijenata steći 75 posto udela u vlasništvu Eola, od Searchlight Capital Partners, kojim upravlja Luca Spada, izvršni direktor Eola.

  Vrednost firme iznosi preko 1,2 milijarde evra, a preostalih 25 posto kapitala i dalje će biti u vlasništvu Luca Spade. Eolo trenutno poseduje i upravlja u Italiji sa više od 3.400 baznih stanica i 13.000 kilometara optike, pokriva i otprilike 80 posto italijanskih domaćinstava. Trenutno, povezuje više od 600.000 domaćinstva i firmi na internet, od kojih je većina smeštena u manje gusto naseljenim područjima. Plan kompanije je u Italiji nastavak proširenja u ruralnim područijima gdje je nedovoljna pokrivenost i povećanje broja kompanija koje koriste telekomunikacijske usluge. Nedavno je Eolo potpisao i partnerski ugovor sa Wind Treom i TIM-om, dvema vodećim operaterima mobilne i fiksne telefonije u Italiji. Partners Group je u ime svojih klijenata dosad uložila 2,4 milijarde dolara u imovinu digitalne infrastrukture, a od osnivanja 1996. kompanija je uložila više 150 milijardi dolara privatnog kapitala uime svojih klijenata na globalnom nivou.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>